Η Mercedes συνεχίζει στην «πρωτιά», έκπληξη ο Φέτελ

Πέτρος Σηφαλάκης
Η δεύτερη περίοδος των ελεύθερων δοκιμαστικών στην Αυστρία ολοκληρώθηκε με τη Mercedes να παραμένει στην κορυφή, τη Racing Point να δείχνει ένα πολύ καλό πρόσωπο και τον Σεμπάστιαν Φέτελ να παίρνει τα πάνω του.

Η πρώτη ημέρα στην Αυστρία μόλις ολοκληρώθηκε, ύστερα από δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμαστικών. Η Mercedes, όπως και στην πρώτη περίοδο, κατάφερε να πάρει τις δύο πρώτες θέσεις με τον Λιούις Χάμιλτον και τον Βαλτέρι Μπότας να παίζουν σχεδόν εκτός ανταγωνισμού. Ευχάριστη έκπληξη ο Σέρχιο Πέρεθ που με τη Racing Point του μπήκε στην τριάδα, ενώ ταχύτερος κατά ένα δευτερόλεπτο (και βάλε) ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ που βρέθηκε στην τέταρτη θέση.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο βρήκε καλύτερα τα πατήματά του με τη Renault του και ανέβηκε στην πέμπτη θέση, ενώ από εκεί και πέρα είχαμε Λάντο Νόρις με McLaren, Λανς Στρολ με Racing Point, Μαξ Φερστάπεν με Red Bull, Σαρλ Λεκλέρ με Ferrari και Κάρλος Σάινθ με McLaren στην έκτη, έβδομη, όγδοη, ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα. Η Red Bull φαίνεται ότι έχει λίγη δουλίτσα μπροστά της ύστερα από την «περίεργη» συμπεριφορά των μονοθεσίων της στην πίστα.

Τα αυτοκίνητα στην έξοδο της στροφής δεν έδιναν την απαραίτητη πρόσφυση στους οδηγούς και το πίσω μέρος είχε την τάση να αποσταθεροποιείται, οπότε για τα καλύτερα αποτελέσματα αύριο στις κατατακτήριες δοκιμές, θα γίνουν αναγκαστικά κάποιες αλλαγές. Μοναδικό «ευτράπελο» στη διαδικασία ήταν η μικρή ζημιά στο αυτοκίνητο του Λάντο Νόρις ύστερα με σκληρή επαφή στα κερμπς, ενώ Λάτιφι, Ράικονεν και Γκροζάν είχαν έξοδο από την πίστα, χωρίς περισσότερα προβλήματα.