H Mercedes δείχνει το δρόμο στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά!

H Mercedes δείχνει το δρόμο στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά!
Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν άπιαστος στο FP1 της Αυστρίας και ο Βαλτέρι Μπότας τον ακολούθησε στη δεύτερη θέση, ενώ ο Μαξ Φερστάπεν ήταν λίγο πιο πίσω όντας κι εκείνος σε φόρμα.

Η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμαστικών στην Αυστρία, είναι γεγονός! Η σεζόν της Formula 1 για το 2020 ξεκίνησε και επίσημα, ενώ τα μαύρα πλέον μονοθέσια της Mercedes, κατάφεραν να επικρατήσουν, δείχνοντας ότι για άλλη μια χρονιά, έχουν προετοιμαστεί άριστα. Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος οδηγός στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά με έναν χρόνο καλύτερο κατά περίπου 0,3 δευτερόλεπτα, συγκριτικά με τον teammate του, Βαλτέρι Μπότας που βρέθηκε στη δεύτερη θέση.

Ο Μπότας με τη σειρά του, «έριξε» σχεδόν 0,3 δευτερόλεπτα στον τρίτο Μαξ Φερστάπεν, οπότε το πρώτο ερέθισμα που παίρνουμε από τη Formula 1 είναι ότι η Mercedes διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα, όπως γίνεται σε όλα τα χρόνια της υβριδικής F1. Βεβαίως είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, ειδικά αν σκεφτούμε πόσες... παγίδες έχει η φετινή χρονιά με τα λίγα Γκραν Πρι και το ανατρεπτικό στοιχείο. Τέταρτος βρέθηκε ο Κάρλος Σάινθ με τη McLaren του και πέμπτος ο Σέρχιο Πέρεθ της Racing Point. Λάντο Νόρις και Αλεξάντερ Άλμπον ακολουθούν για την έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με τον Κέβιν Μάγκνουσεν, στην όγδοη και ένατη.

Αρκετά πίσω η Ferrari

Οριακά εντός δεκάδας μπήκε το πρώτο μονοθέσιο της Ferrari, αυτό του Σαρλ Λεκλέρ, καθώς έκανε τον δέκατο ταχύτερο γύρο. Δύο θέσεις πίσω ο Σεμπάστιαν Φέτελ, στη δωδέκατη, ενώ ανάμεσα στις δύο Ferrari, ενδέκατος, ήταν ο Λανς Στρολ. Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά ο πίνακας με τους οδηγούς, τους χρόνους και τις διαφορές τους. Ο Ρομέν Γκροζάν που βρίσκεται στο τέλος αντιμετώπιζε πρόβλημα με το σύστημα πέδησης του μονοθεσίου του. Για αυτό, δεν έκανε κανένα «κανονικό» χρονομετρημένο γύρο και βρίσκεται πολύ πίσω από το ρυθμό της πίστας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!