Ανακοίνωσε Χούλκενμπεργκ η Renault

Γιώργος Βαρίνος
Η Renault ανακοίνωσε την απόκτηση του Νίκο Χούλκενμπεργκ, καθώς οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία και ο Γερμανός υπέγραψε το συμβόλαιό του.

Από το Γκραν Πρι της Ιαπωνίας στη Σουζούκα... έδιναν κι έπαιρναν οι φήμες ότι ο Νίκο Χούλκενμπεργκ θα αποχωρήσει από τη Force India, αν και είχε ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο, για να πάει στη Renault. Κάθε μέρα που περνούσε αυτές γίνονταν ολοένα και πιο έντονες και όλα έγιναν, τελικά, την Παρασκευή (14/10).

Αφού ήρθε η ανακοίνωση της αποχώρησης από την ομάδα του Σίλβερστοουν, είχαμε και αυτή της απόκτησης από την ομάδα του Ένστοουν. Οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία, ο Γερμανός υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο και θα τρέχει με τα κίτρινα το 2017. «Η Renault Sport είναι υπερήφανη που ανακοινώνει ότι ο Νίκο Χούλκενμπεργκ θα μπει στην ομάδα για το 2017 ως μέρος ενός πολυετούς συμβολαίου», ανέφερε η ανακοίνωση των Γάλλων.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα πάω στη Renault Sport το 2017. Πάντα ήταν μεγάλος παίκτης στον κόσμο των μηχανοκίνητων σπορ, κάτι που φέρνει απίστευτες αναμνήσεις. Στο κομμάτι του με τη Renault ο Μίκαελ Σουμάχερ όχι μόνο έκανε τη Γερμανία έθνος της F1, αλλά επίσης πυροδότησε τον ενθουσιασμό μου και το πάθος μου για τους αγώνες.

Ως μέλος της οικογένειας της Renault θέλω να εξελίξω το μονοθέσιο και να γράψω νέες ιστορίες επιτυχίες. Πάντα ήταν το όνειρό μου να δουλέψω για μία εργοστασιακή ομάδα. Οι νέοι κανονισμοί της F1 θα αλλάξουν το παιχνίδι και θα δώσουν στην ομάδα μας μία καλή ευκαιρία. Στα ερχόμενα χρόνια η Renault θα παίξει ρόλο διεκδικητή, που ταιριάζει 100% στην αγωνιστική μου προσέγγιση. Ανυπομονώ να γίνω μέλος της οικογένειας.

Για τους εναπομείναντες αγώνες φέτος θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τη Force India για να φτάσουμε στην τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Αυτό θα είναι μεγάλο επίτευγμα για όλη την ομάδα, η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ένα καλό τέλος σε μία φανταστική στιγμή. Είμαι ευγνώμων που η Force India μου έδωσε τη δυνατότητα να αρπάξω αυτή την ευκαιρία», δήλωσε ο «Χουλκ».

«Το 2017 θα είναι η δεύτερη σεζόν της Renault από την επιστροφή της με ιδιόκτητη ομάδα στη Formula1 και το επόμενο βήμα στο ταξίδι μας. Η φετινή έθεσε τις βάσεις για μελλοντική επιτυχία. Για το επόμενο βήμα μας απαιτήσαμε έναν έμπειρο οδηγό, που ακόμα... διψάει για πόντιουμ. Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ πληρεί αυτόν τον ρόλο τέλεια και είναι ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα στο τι θέλουμε να πετύχουμε.

Έχει πολύ μεγάλο ταλέντο, είναι αφοσιωμένος και έχει κίνητρο. Ο Νίκο θα μας δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε όλη τη σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει φέτος και να τη μεταφράσουμε σε βελτιωμένα αποτελέσματα στην πίστα από το 2017 και μετά. Ανυπομονούμε να τον δούμε στο νέο μας μονοθέσιο για το 2017», είπε, από την πλευρά του, ο αγωνιστικός διευθυντής της Renault, Ζερόμ Στρολ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον άνθρωπο που θα του κάνει παρέα, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός. Πάντως, στις επιλογές υπάρχουν οι νυν Τζόλιον Πάλμερ, Κέβιν Μάγκνουσεν, αλλά και ο Εστεμπάν Οκόν, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στο δεύτερο μισό της σεζόν με τη Manor.