320 άλογα για το νέο Subaru Impreza WRX STi

Πέτρος Πιτσίνης
Το μοντέλο επιδόσεων της Subaru ετοιμάζεται για αντικατάσταση, με τη νέα του γενιά να έρχεται με έναν τούρμπο κινητήρα υψηλής απόδοσης!

Το Subaru Impreza WRX STi θα δεχθεί αρκετές αλλαγές στη νέα του γενιά, οι οποίες δεν θα είναι μόνο εμφανισιακές αλλά και ουσιαστικές.

Με έμφαση στις επιδόσεις του, η Subaru Tecnica International (STi) ανακοίνωσε επίσημα πως δεν θα χρησιμοποιηθεί ο σημερινός κινητήρας του αυτοκινήτου, ο οποίος έχει χωρητικότητα 2.5 λίτρων και αποδίδει 305 ίππους, μαζί 393 Nm ροπής χάρη και στη βοήθεια του τούρμπο.

Αντί αυτού, θα πάρει θέση κάτω από το καπό ένας νέος δίλιτρος, ο οποίος διατηρεί την τετρακύλινδρη Boxer (επίπεδη) διάταξη και συνεχίζει να εφοδιάζεται με τούρμπο. Τα νούμερα που αναφέρει η Subaru είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά, με 320 άλογα στις 5.600 σ.α.λ. και 441 Nm ροπής!

Μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε περισσότερα για το επόμενο Impreza WRX STi και περιμένουμε επιπλέον πληροφορίες από την εταιρεία. Πάντως, όπως έχουμε ξαναγράψει, θα έχει πολλές νέες τεχνολογικές καινοτομίες που θα δημιουργούν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σύνολο.