To Citroen C3 αποκαλύφθηκε (update + video)

Πέτρος Πιτσίνης
Μια ημέρα πριν την προγραμματισμένη παρουσίαση του νέου C3, φωτογραφίες έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο και μας παρουσιάζουν την επόμενη γενιά του!

To Citroen C3 βρίσκεται στην αγορά αρκετά χρόνια και έφτασε πλέον η στιγμή που θα παραδώσει τη σκυτάλη στο νέο μοντέλο. Αυτό ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί στις 29 Ιουνίου, ωστόσο φωτογραφίες που διέρρευσαν στο ίντερνετ μας το αποκαλύπτουν λίγο νωρίτερα.

Βλέπουμε ότι η νέα γενιά έχει μοντέρνα και δυναμική εμφάνιση, που θυμίζουν κι άλλα μοντέλα της φίρμας. Για παράδειγμα, εμπρός ακολουθείται η λογική του C4 Cactus με τα λεπτά φώτα ημέρας στην κορυφή της μάσκας και κάτω από αυτά, οι κύριοι προβολείς. Τα χαρακτηριστικά Air Bumps στις πόρτες δίνουν το παρόν και προστατεύουν από μικροχτυπήματα κατά το άνοιγμα των θυρών, ενώ θα έχει και αρκετές επιλογές εξατομίκευσης ως προς τη σχεδίαση ώστε κάθε αγοραστής να βρει το συνδυασμό της αρεσκείας του. Στο πίσω μέρος διακρίνονται τα στρογγυλεμένα φωτιστικά σώματα στην κατά τα άλλα, συμβατική εικόνα του.

Αναφορικά με τις διαστάσεις του νέου μοντέλου, μετρά 3,99 μέτρα μήκους, 1,75μ πλάτους και 1,47μ ύψους, με το μεταξόνιο να ορίζεται στα 2,54 μέτρα (από τα 2,46μ της τωρινής γενιάς). Η τελευταία τιμή, αναμένεται να προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη ευρυχωρία στην καμπίνα του Γαλλικού μοντέλου και όχι μόνο, ευνοώντας και το χώρο αποσκευών που πλέον έχει χωρητικότητα 300 λίτρα. Για το εσωτερικό δεν έχουμε ακόμη φωτογραφίες και αναλυτικές πληροφορίες, όμως δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να μάθουμε νεότερα.

Το σίγουρο είναι ότι το νέο σύστημα πολυμέσων που θα εφοδιαστεί θα έχει πολλές λειτουργίες και ενδέχεται να υποστηρίζει και τα Android Auto/Apple CarPlay. Στις κορυφαίες του εκδόσεις, ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει και προηγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, όπως η προειδοποίηση για ύπαρξη οχήματος στη «νεκρή» γωνία και η ειδοποίηση για παρέκκλιση από τη λωρίδα κυκλοφορίας.

Όπως και το αμάξωμα, έτσι και το εσωτερικό να μπορεί να δεχθεί πολλές παραλλαγές εξατομίκευσης. Όπως μπορεί να διακριθεί, η τριχρωμία που δημιουργεί το καφέ, το μαύρο και το γκρι δίνουν έναν ευχάριστο τόνο, ενώ η κεντρική κονσόλα είναι λιτή και απέριττη, με λίγα κουμπιά και μια μεγάλη οθόνη αφής για ευκολότερο χειρισμό. Το τριάκτινο τιμόνι φέρει χειριστήρια ελέγχου διάφορων συστημάτων ώστε ο οδηγός να μην αποσπά την προσοχή του από το δρόμο και τέλος, στον πίνακα οργάνων εκτός των τυπικών ενδείξεων, υπάρχει έγχρωμη οθόνη για προβολή πολλαπλών πληροφοριών.

Η σχεδίαση του εσωτερικού παραπέμπει και αυτή στο C4 Cactus, ενώ για πρώτη φορά πίσω από τον εσωτερικό καθρέφτη υπάρχει κάμερα υψηλής ανάλυσης, που μπορεί να ενεργοποιηθεί είτε από τον οδηγό για καταγραφή video και εικόνων, με άμεση σύνδεση και ανέβασμα σε κοινωνικά δίκτυα, είτε αυτόματα σε περίπτωση ατυχήματος, όπου καταγράφονται 90 δευτερόλεπτα εικόνας για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πειστήρια του τι συνέβη.