Ο εντυπωσιακός Πεδρόσα κατακτά την πρώτη θέση στην Καταλονία

Γιώργος Βαρίνος
Ένας εντυπωσιακός Καταλανός, ο Ντάνι Πεδρόσα, κατακτά την pole position μέσα στο σπίτι του! Δεύτερος ο πολύ καλός Χόρχε Λορένθο, ενώ συνεχίζει το καλό σερί του ο εξαιρετικός Ντανίλο Πετρούτσι με μια καταπληκτική 3η θέση.

Δράμα για τις εργοστασιακές Yamaha έμειναν έξω από το Q2 αρχικά και έπρεπε να τρέξουν στο Q1 μαζί με τις Monster Yamaha που και αυτές τα βρήκαν σκούρα στην προβληματική από άποψη πρόσφυσης πίστα της Βαρκελώνης στο χωριοδάκι Μοντμελό μόλις 25 χιλιόμετρα μακρυά από το κέντρο της Βαρκελώνης.

Οι Φόλγκερ και Βινιάλες πέρασαν τελικά στο Q2 ενώ ο Ρόσι αλλά και ο Ζαρκό έμειναν έξω από το Q2. Στην διαδικασία του Q1 έπεσε και ο Kράτσλοου.

Το Q2 δεν είχε εκπλήξεις εκτός από τις 2 πτώσεις του Μάρκεζ (!!!) η πρώτη στην αρχή και η 2η στο τέλος της διαδικασίας. Ο Ντάνι Πεδρόσα καθάρισε νωρίς πετυχαίνοντας έναν εξαιρετικό χρόνο, ενώ πολύ δυνατός εμφανίστηκε και ο Λορένθο.

Ο Βινιάλες δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλό -ήταν ο μόνος που είχε βάλει μεσαίο ελαστικό, όλοι οι άλλοι είχαν μαλακό- και έμεινε τελικά 9ος!

Στο τέλος της διαδικασίας, στον τελευταίο γύρο, ο Ντανίλο Πετρούτσι με Ducati βρήκε κάτι καλό και ανέβηκε στην 3η θέση, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Ρόσι θα ξεκινήσει 13ος ενώ ο Ζαρκό 14ος. Όμως... δεν σημαίνει τίποτε η θέση εκκίνησης σε αυτήν την πίστα που δεν έχει πρόσφυση μεν... αλλά φθείρει τρομερά τα ελαστικά. Είναι σίγουρο πως αύριο προς το τέλος του αγώνα θα δούμε πτώσεις και τρομερό ανταγωνισμό.

Ραντεβού αύριο με το Live του αγώνα στις 15.00.

Η σχάρα εκκίνησης διαμορφώνεται ως εξής

Ενώ γι αυτούς που απολαμβάνουν τις λεπτομέρειες σας παραθέτουμε τα αποτελέσματα του Q1 & Q2.