Pole position με ρεκόρ στον τελευταίο αγώνα του Audi R18

Νίκος Τσιώκος
Στον τελευταίο του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής το Audi R18 κατέκτησε την pole position στο Μπαχρέιν και μάλιστα με ρεκόρ πίστας. Στο τιμόνι ο Λούκας ντι Γκράσι.

Το τελευταίο της Σαββατοκύριακο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής διανύει η ομάδα της Audi. Ο τελευταίος γύρος της σεζόν διεξάγεται στο Μπαχρέιν και η γερμανική ομάδα θέλησε να πει «αντίο» με εμφατικό τρόπο.

Έτσι, λοιπόν, η pole position πήγε στο R18 και μάλιστα με ρεκόρ πίστας, αφού ο Λούκας ντι Γκράσι έγραψε χρόνο 1:38.828 για να καταρρίψει το προηγούμενο. Από εκεί και πέρα, ο Βραζιλιάνος έδωσε την ευκαιρία στον ομόσταυλό του, Όλιβερ Γιάρβις, να πανηγυρίσει την πρώτη του pole με την Audi στην LMP1 κατηγορία.

Οι δυο τους έκαναν έναν μέσο χρόνο στο 1:39.207 με το Νο8 της Audi, ο οποίος ήταν 0.264 δεύτερα μπροστά από το Νο1 της Porsche. Σε αυτό βρίσκεται κι ένας παλιός γνώριμος από τη Formula1, ο Μαρκ Γουέμπερ. Ο Αυστραλός ανακοίνωσε ότι θα βάλει τέλος στην καριέρα του στους αγώνες, η οποία περιελάμβανε 12 σεζόν στην F1 και 3 στο WEC.