Τα τύμπανα του πολέμου απειλούν με αλλαγές το πρόγραμμα της Formula 1

Πάνος Σεϊτανίδης
Τα τύμπανα του πολέμου απειλούν με αλλαγές το πρόγραμμα της Formula 1
Η Ρωσία κινδυνεύει να χάσει τη θέση της στο καλεντάρι λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αναμένεται να έχει επιπτώσεις και στο καλεντάρι του μαγικού κόσμου της Formula 1 και αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί άμεσα! Ενώ σταδιακά έρχονται κυρώσεις για τη Ρωσία από τη διεθνή κοινότητα, η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν θα μπορούσε να σφυρίζει αδιάφορα.

Όχι πως δεν το έχει κάνει στο παρελθόν, έχει αδιαφορήσει για εγχώριες συγκρούσεις στο Μπαχρέιν (2012) αλλά εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η κατάσταση έχει κλιμακωθεί και δεν έχουμε διαδηλώσεις, έχουμε εισβολή που ουδείς μπορεί να προβλέψει που θα οδηγήσει. Παράλληλα, μη ξεχνάμε πως η Liberty Media που έχει τα εμπορικά δικαιώματα του σπορ, είναι αμερικανική εταιρεία.

Γκραν Πρι Ρωσίας

Επίσης, το τουριστικό θέρετρο του Σότσι όπου διεξάγεται από το 2014 το Ρωσικό Grand Prix, είναι μόνο 730 χιλιόμετρα από τη Μαριούπολη, εκεί που έχουμε εχθροπραξίες σε εξέλιξη. Υπό αυτό το πλαίσιο, είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να έχουμε αντικατάσταση του εν λόγω αγώνα.

Όχι τυχαία, παρότι παραμένει στο καλεντάρι στην επίσημη ιστοσελίδα του σπορ, απουσιάζει από την αντίστοιχη ενότητα πώλησης εισιτηρίων. Πράγμα που δεν έχει καμία σχέση με την παγκόσμια πανδημία αφού και πέρυσι είχε κόσμο στις κερκίδες. Είναι αυτό μία ένδειξη για ότι θα ακολουθήσει; Πιθανότατα.

Γκραν Πρι Ρωσίας

Προς το παρόν η Formula 1 τηρεί σιγή ιχθύος επί του θέματος, με το Ρωσικό Grand Prix να είναι προγραμματισμένο για τις 23 με 25 Σεπτεμβρίου και να αποτελεί τον δέκατο-έβδομο από τους είκοσι-τρεις γύρους αυτής της μαραθώνιας αγωνιστικής σεζόν.

Όσο για το «Σχέδιο Β» σε περίπτωση που όντως τεθεί εκτός προγράμματος το Σότσι; Είναι το σταθερό πια «Σχέδιο Β» της Liberty Media, η Τουρκία. Έχει ήδη αναπτυχθεί φημολογία πως η Κωνσταντινούπολη θα καλύψει το κενό, πράγμα που έκανε τόσο το 2020 όταν και το σπορ «χτυπήθηκε» από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επέβαλλε η Covid-19, όσο και το 2021.

Γκραν Πρι Τουρκίας

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool, Renault, Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!