Formula 1: Συμβόλαιο… καρδιάς για Λάντο Νόρις και McLaren

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Συμβόλαιο… καρδιάς για Λάντο Νόρις και McLaren
Ο ταλαντούχος Βρετανός οδηγός της Formula 1, θα είναι κάτοικος Ουόκινγκ έως και το 2025.

Σε μία κίνηση ενδεικτική των προθέσεών της για το μέλλον προχώρησε η McLaren, που ανακοίνωσε νέα επέκταση στο συμβόλαιο συνεργασίας με τον Λάντο Νόρις. Εξέλιξη που έρχεται μόλις εννέα μήνες μετά την προηγούμενη επέκταση, που τότε είχε ανακοινωθεί ως «πολυετής».

Τώρα, η νέα συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει ξεκάθαρο ορίζοντα τετραετίας, αφού ολοκληρώνεται στο τέλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2025!

Τον έδεσαν για να μην τον χάσουν

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από συνεχιζόμενες προσπάθειες του ανταγωνισμού να αποσπάσει την υπογραφή του 22χρονου από το Μπρίστολ. Ειδικά η Red Bull Racing φέρεται να τον προσέγγισε πολλάκις – άλλωστε το είχε κάνει και το 2018 όταν τον ήθελε «δανεικό» στη Scuderia Toro Rosso.

Λάντο Νόρις

Τώρα, οι ταύροι φέρονται να του χτύπησαν ξανά την πόρτα ενώ ενδιαφέρον έχει δείξει και η Mercedes. Ο Νόρις επιβεβαίωσε πως έχουν υπάρξει κάποιες επαφές, όμως χωρίς να έχουν προχωρήσει ιδιαιτέρως οι συζητήσεις.

Για πάντα McLaren

Με τη νέα συμφωνία ο Νόρις θα κλείσει δεκαετία στην ιστορική ομάδα, της οποίας αποτελεί μέλος από τα 17 του. Ήταν το 2017 όταν δοκίμασε στην Ουγγαρία την MCL32, ως κομμάτι των επιβραβεύσεων για την κατάκτηση του McLaren Autosport BRDC Young Driver Award.

Από εκείνη την ημέρα και μέχρι το τέλος του 2018, είχε το ρόλο του εφεδρικού οδηγού και επίσημου δοκιμαστή της βρετανικής ομάδας. Το 2019, έχοντας ως παράσημα τους τίτλους στη Formula Renault, το Toyota Racing Series και τη Formula 3 αλλά και την δεύτερη θέση στη Formula 2, προβιβάστηκε στο ρόλο του επίσημου οδηγού στη McLaren F1.

Την πρώτη του σεζόν ήταν ενδέκατος στην τελική κατάταξη, με καλύτερο πλασάρισμα την έκτη θέση σε Μπαχρέιν και Αυστρία. Το 2020 ανέβηκε στην ένατη θέση της βαθμολογίας, έχοντας πανηγυρίσει το παρθενικό του βάθρο στην πρεμιέρα του Red Bull Ring.

Πέρυσι είχε την πιο μεστή σεζόν του, ήταν έκτος στην κατάταξη με 160 κερδισμένους βαθμούς, βάθρα σε Εμίλια Ρομάνια, Μονακό, Αυστρία και Μόντσα και φυσικά, την παραλίγο νίκη στη Ρωσία.

Τι λέει ο Νόρις

Τα πρώτα λόγια του Βρετανού οδηγού μετά την επέκταση της συνεργασίας του με τη McLaren, μαρτυρούν το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στο Ουόκινγκ.

«Οι ομάδες είναι οι άνθρωποι τους και αγαπώ άπαντες εδώ, νιώθω σα στο σπίτι μου στη McLaren. Μεγάλωσα στη αυτή την ομάδα και είμαι κομμάτι του ταξιδιού. Η περυσινή σεζόν αποτέλεσε ένα ακόμα βήμα, τόσο στη δική μου καριέρα όσο και σχετικά με την απόδοση της ομάδας. Βλέπω και νιώθω πως η δουλειά, οι επενδύσεις, η δέσμευση της ομάδας θα μας φέρει σε θέση να διεκδικούμε νίκες και τίτλους στο μέλλον. Αυτό μου χαρίζει τεράστια αυτοπεποίθηση κοιτάζοντας μπροστά, ήταν λοιπόν φυσική εξέλιξη η επέκταση της συνεργασίας μας για τα επόμενα χρόνια», είπε ο Νόρις.

Από την πλευρά της McLaren, τη συνεργασία σχολίασε ο επικεφαλής της, Αντρέας Σάιντλ: «Η επέκταση της σχέσης μας με τον Λάντο δεν αντανακλά μόνο τη δέσμευσή μας αλλά και την πίστη και την εμπιστοσύνη μας στο ταλέντο του. Είναι επίσης ένα ηχηρό σημάδια εμπιστοσύνης κι από τον Λάντο προς εμάς ως ομάδα και το ταξίδι που κάνουμε διεκδικώντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Λάντο έχει εξελιχθεί εντυπωσιακά ως οδηγός της F1 τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έχει αποτελέσει θεμελιώδες κομμάτι της ανοδικής πορείας της ομάδας μας».

Σηκώνουν μανίκια

Η νέα MCL36 με την οποία η McLaren θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2022, θα αποκαλυφθεί την προσεχή Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου.

Στις 23-25 του μήνα θα λάβει μέρος στο πρώτο χειμερινό τεστ που θα διεξαχθεί στην πίστα της Βαρκελώνης και στις 10-12 Μαρτίου σε εκείνο του Σακχίρ. Μία εβδομάδα μετά, η πίστα του Μπαχρέιν θα φιλοξενήσει την πρεμιέρα της νέας σεζόν.

Λάντο Νόρις

Team-mate του Νόρις για το 2022, θα παραμείνει ο Ντάνιελ Ρακιάρντο, που δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη McLaren έως και το 2023.

Φωτογραφίες: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!