To Peugeot 9X8 είναι και με τη βούλα το ομορφότερο Hypercar

 To Peugeot 9X8 είναι και με τη βούλα το ομορφότερο Hypercar
Το νέο αγωνιστικό Hypercar των Γάλλων ξεκίνησε να κερδίζει βραβεία πριν το επίσημο ντεμπούτο του στις πίστες.

Η νέα αγωνιστική χρονιά στο WEC αναμένεται ιδιαίτερα συναρπαστική, με την Peugeot να μπαίνει στο πρωτάθλημα και την κατηγορία Hypercar. H γαλλική ομάδα θα πλαισιώσει τις Toyota, Glickenhaus και Alpine με το δικό της εκκεντρικό Hypercar και ευελπιστεί πως η επιστροφή της στα κορυφαία σαλόνια αγώνων αντοχής θα είναι επιτυχημένη.

Όμως πριν το επίσημο αγωνιστικό του ντεμπούτο, το νέο 9X8 Hypercar αναδείχθηκε το ομορφότερο Hypercar στο Festival Automobile International (Διεθνές Φεστιβάλ Αυτοκινήτου). Το μοντέλο αποκαλύφθηκε τον περασμένο Ιούλιο και κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον με την ασυνήθιστη για τα τωρινά δεδομένα εμφάνισή του. Μάλιστα συγκέντρωσε και τις καλύτερες κριτικές από κορυφαίους σχεδιαστές και πλέον είναι το ομορφότερο Hypercar με κάθε επισημότητα.

Peugeot 9X8 Hypercar

Ο διευθυντής σχεδιασμού της Peugeot, Ματίας Χοσάν, δήλωσε για την επιτυχία του μοντέλου: «Είμαι πολύ περήφανος που κέρδισα αυτό το βραβείο, το οποίο αποτελεί αναγνώριση της δουλειάς των ομάδων σχεδιασμού Design and Peugeot Sport, οι οποίες συνεργάστηκαν σε αυτό το έργο. Η ποιότητα της διαδραστικότητας με την ομάδα Peugeot Sport ήταν εξαιρετική, τόσο σε τεχνικό όσο και σε ανθρώπινο επίπεδο».

Κάθε χρόνο, το Grands Prix du Festival Automobile International επιβραβεύει τα πιο όμορφα επιτεύγματα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο αρχιτέκτονας Ζαν Μισέλ Βιλμότ προεδρεύει μιας κριτικής επιτροπής ειδικών από τον κόσμο του αυτοκινήτου, της μόδας, του πολιτισμού, του σχεδιασμού και των μέσων ενημέρωσης.

Peugeot 9X8 Hypercar

Το Peugeot 9X8 Hypercar πραγματοποίησε τις πρώτες του δοκιμές σε πίστα στα τέλη του 2021. Το επίσημο ντεμπούτο του στο WEC αναμένεται να το κάνει το πρώτο σαββατοκύριακο του Μαΐου στις 6 Ώρες του Σπα, ενώ τον Ιούνιο θα αγωνιστεί στις 24 Ώρες Λε Μαν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!