Νέες φωτογραφίες του Hypercar της Porsche

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Νέες φωτογραφίες του Hypercar της Porsche
Η Porsche έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από το επερχόμενο Hypercar της, όπως επίσης και τεχνικά χαρακτηριστικά.

Οι αγώνες αντοχής έχουν μπει σε μία νέα εποχή και το μέλλον τους προβλέπεται κάτι παραπάνω από λαμπρό. Τα Hypercar έχουν έρθει επίσημα και προσελκύουν τους κορυφαίους κατασκευαστές. Τα Le Mans Hypercar αγωνίζονται ήδη στο WEC, ενώ από το 2023 τα LMDh θα τα πλαισιώσουν και θα αλλάξουν την εικόνα των αγώνων.

Η Porsche έγινε ο τελευταίος κατασκευαστής που πραγματοποίησε τις πρώτες δοκιμές του δικού της Hypercar πριν από λίγες ημέρες. Η γερμανική φίρμα επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια των αγώνων αντοχής το 2023 με αγωνιστικό προδιαγραφών LMDh.

Porsche LMDh

Η τελευταίες ανακοινώσεις αφορούν τα μηχανικά μέρη του αγωνιστικού. Το LMDh της Porsche θα παίρνει δύναμη από έναν twin-turbo V8 κινητήρα εσωτερικής καύσης και θα συνδυάζει ένα μικρό υβριδικό σύστημα που θα δίνει επιπλέον ενέργεια στους πίσω τροχούς. Ο κινητήρας αυτός θα χρησιμοποιηθεί και στο LMDh της Audi που θα κάνει ντεμπούτο επίσης το 2023. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αγωνιστικό της έταιρης φίρμας του Volkswagen Group, μπορεί να μοιράζεται την ίδια τεχνολογία, αλλά θα διαφέρει σε τεράστιο βαθμό από αυτό της Porsche. Η συνολική απόδοση του κινητήριου συνόλου θα ξεπερνά τους 700 ίππους.

Οι κανονισμοί των κινητήρων είναι αρκετά ελεύθεροι για τα Hypercar αγωνιστικά. Το στροφόμετρο έχει περιοριστεί στις 10.000 σ.α.λ. ενώ η παραγωγή ήχου δεν πρέπει να ξεπερνά τα 110 ντεσιμπέλ.

Porsche LMDh

Η Porsche μαζί με την Audi αναμένεται να κάνουν ντεμπούτο στην κατηγορία Hypercar στις 24 Ώρες της Dyatona το 2023. Η πρώτη θα αγωνιστεί στο WEC και την IMSA με τη θρυλική Penske Racing, ενώ η δεύτερη θα έχει τη δική της εργοστασιακή ομάδα τουλάχιστον για δύο χρόνια. Αμφότερες στοχεύουν να δημιουργήσουν ένα μοντέλο στην κατηγορία Hypercar όπου αρκετές ιδιωτικές ομάδες θα χρησιμοποιούν τα Hypercar τους στους μεγαλύτερους αγώνες αντοχής. Το μοντέλο αυτό είναι ανάλογο των αγωνιστικών GT3.

Οι Porsche και Audi θα πλαισιώσουν τις Toyota, Peugeot, Ferrari, Glickenhaus, Acura/Honda και Cadillac το 2023. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δούμε και τη Lamborghini να ανακοινώνει πρόγραμμα Hypercar, το οποίο θα λανσάρει το 2024.

Porsche LMDh

Image credit: Porsche Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!