Η αξία της Vespa ξεπερνάει τα 900 εκατομμύρια ευρώ

Κώστας Παστρίμας
Η αξία της Vespa ξεπερνάει τα 900 εκατομμύρια ευρώ
Το θρυλικό scooter θέλει να γίνει εκτός από σύμβολο μετακίνησης και σύμβολο μόδας.

Η εμβληματική ιταλική μάρκα Vespa αλλάζει στρατηγική και βάζει στόχο να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον κόσμο της μόδας και του τρόπου ζωής. Έχοντας μια απίστευτη κληρονομιά και ένα προϊόν με μεγάλη αξία θέλει να τονίσει την παγκόσμια δυναμικής της και να γίνει σημείο αναφοράς όχι μόνο στον κόσμο των δύο τροχών, αλλά και στον κόσμο της μόδας.

vespa

Η Vespa, μέσω της Piaggio, ζήτησε από την εταιρεία Interbrand να αξιολογήσει τη μάρκα, τη θέση της στην παγκόσμια αγορά και τη θέση της απέναντι σε άλλες μάρκες μόδας και τρόπου ζωής. Η Interbrand αξιολόγησε τα σημεία κλειδιά της εταιρείας - κληρονομιά, εικονικό στιλ, έμπνευση - και έφτασε σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η αξία της Vespa στο παγκόσμιο στερέωμα υπολογίζεται στα 906 εκατομμύρια ευρώ!

vespa

Ο Michele Colaninno, Διευθυντής Στρατηγικής, Προϊόντων και Καινοτομίας του Piaggio Group, τόνισε: «Η Vespa είναι κάτι περισσότερο από μια μάρκα μοτοσικλετών. Είναι ένα σύμβολο τέχνης, σχεδιασμού, τεχνολογίας και διασκέδασης. Η Vespa είναι ο ορισμός του στιλ. Η μοναδικότητά της την κάνει την πιο αρεστή μάρκα και ανήκει στις πολυτελείς μάκρες της μόδας και του τρόπου ζωής. Για αυτόν το λόγο πρέπει να ξεκινήσουμε να βάλουμε τη μάρκα απέραντο σε άλλες παγκόσμιες μάρκες πέρα από τον κόσμο των μετακινήσεων. Δεν είναι το τέλος της διαδρομής, αλλά απλά ένα νέο ξεκίνημα καθώς συνεχίζουμε να χτίζουμε το μέλλον της Vespa».

vespa

Η Vespa το 2021 ήταν πολύ ισχυρή καθώς κατάφερε να φτάσει τα 19 εκατομμύρια πωλήσεις στην ιστορία της παγκοσμίως. Πέρυσι γιόρτασε μάλιστα τα 75 χρόνιας από την ίδρυση της βγάζοντας ειδικές εκδόσεις στα μοντέλα της, ενώ έκανε τα πρώτα βήματα προς τον κόσμο της μόδας και του τρόπου ζωής. Δεν είναι τυχαία η συνεργασία με τον Κριστιάν Ντιόρ στον σχεδιασμό της Vespa 946, η συνεργασία με τον Σίν Γουόδερσπουν στον σχεδιασμό της Primavera, ενώ σε μερικές εβδομάδες θα έχουμε και το πρώτο αποτέλεσμα της συνεργασίας με τον Τζάστιν Μπίπερ. Μην ξεχνάμε επίσης την έντονη εμφάνιση της Vespa στην ταινία Luca της Disney Pixar η οποία στήθηκε γύρω από το εμβληματικό δίκυκλο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!