Βολφ: «Δεν πρέπει να αυτοσχεδιάζουμε με τους κανονισμούς»

Βολφ: «Δεν πρέπει να αυτοσχεδιάζουμε με τους κανονισμούς»
Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG Petronas Τότο Βολφ περιμένει πράξεις και όχι λόγια από την FIA σχετικά με την έρευνα για το Άμπου Ντάμπι.

Η Formula 1 ετοιμάζεται για την αγωνιστική σεζόν του 2022, με τις ομάδες να βρίσκονται στην τελική φάση ανάπτυξης των μονοθεσίων τους. Η φετινή χρονιά είναι πολύ σημαντική, καθώς θα δούμε τη νέα γενιά μονοθεσίων να πατά πίστα, κάτι που το ίδιο το σπορ περιμένει με αγωνία.

Όμως η Formula 1 βρίσκεται εν μέσω της έρευνας της FIA σχετικά με τα όσα έγιναν στο Άμπου Ντάμπι τον περασμένο Δεκέμβριο και έκριναν το πρωτάθλημα του 2021. Η Mercedes εξέτασε το ενδεχόμενο να εφεσιβάλλει το αποτέλεσμα του αγώνα, όμως η παγκόσμια ομοσπονδία δεσμεύθηκε ώστε να υπάρξει «λεπτομερής, αντικειμενική και διαφανής» έρευνα σχετικά με τους τελευταίους τέσσερις γύρους.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, μίλησε στο AMUS σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας και ήταν ξεκάθαρος στις απόψεις του: «Περιμένω πράξεις και όχι λόγια μετά την έρευνα. Δεν μπορούμε να αυτοσχεδιάζουμε κανονισμούς σε ένα σπορ που υποτίθεται πως είναι σπορ. Πρέπει να υπάρχουν ξεκάθαροι κανονισμοί πριν την έναρξη της νέας σεζόν ώστε κάθε ομάδα, οδηγός και φυσικά οι οπαδοί να γνωρίζουν τι επιτρέπεται και τι όχι. Στην τελική παρέχουμε διασκέδαση, αλλά καμία απόφαση δεν πρέπει να παραβιάζει κανονισμούς για χάρη του θεάματος».

Toto Wolff

Ο Βολφ δεν δίστασε στο παρελθόν να κατηγορήσει τον διευθυντή αγώνων, Μάικλ Μάσι, πως έκλεψε το πρωτάθλημα από τον Χάμιλτον. Η στάση της Mercedes ήταν ιδιαίτερα επιθετική, καθώς σύμφωνα με την ίδια πιστεύει ότι σε οποιοδήποτε δικαστήριο εκτός από το Διεθνές Εφετείο της FIA θα είχε κερδίσει την έφεση.

Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχουν πολλές φήμες σχετικά με το μέλλον του Λιούις Χάμιλτον στη Formula 1. Παρά το γεγονός πως ο Βρετανός αναμένεται να συνεχίσει στο σπορ, ο Βολφ τόνισε πως δεν πιστεύει ότι θα ξεπεράσει τα όσα έγιναν στο Άμπου Ντάμπι: «Είμαστε ακόμα πολύ απογοητευμένοι από το τι έγινε. Αγαπάμε το σπορ αυτό διότι είναι ειλικρινές. Το χρονόμετρο δεν λέει ποτέ ψέματα. Αλλά όταν παραβαίνουμε τις θεμελιώδης αρχές δικαίου, τότε το χρονόμετρο δεν είναι πια σχετικό και μετά αμφιβάλεις για το ίδιο το πρωτάθλημα. Θα πάρει αρκετό καιρό στον Λιούις να το ξεπεράσει. Δεν πιστεύω πως θα το ξεπεράσει ως οδηγός».

Παρά το γεγονός πως έχασε το πρωτάθλημα οδηγών, η Mercedes κατέκτησε αυτό των κατασκευαστών. Για το 2022 η γερμανική ομάδα ετοιμάζεται με έντονους ρυθμούς και θα παρουσιάσει την W13 στις 18 Φεβρουαρίου.

Δείτε τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να αναλύουν τη σεζόν της Formula 1 για το 2021.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!