Formula 1: Πότε θα δούμε τη νέα Mercedes (vid)

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: Πότε θα δούμε τη νέα Mercedes (vid)
H Mercedes-AMG Petronas έγινε ακόμα ομάδα που αποκάλυψε την ημερομηνία παρουσίασης του νέου της μονοθεσίου, που θα ονομάζεται W13.

H νέα σεζόν της Formula 1 πλησιάζει με τις ομάδες να προετοιμάζονται δίχως διακοπή για το πρωτάθλημα του 2022. H τέταρτη ομάδα που αποκάλυψε την ημερομηνία παρουσίασης του νέου μονοθεσίου είναι η Mercedes.

Με ανάρτηση στα social media, η πρωταθλήτρια κατασκευαστών του 2021 επισημοποίησε πως στις 18 Φεβρουαρίου θα δούμε για πρώτη φορά το νέο της «όπλο». Συνεχίζοντας την παράδοση που έχει χτίσει από την επιστροφή της στο σπορ, το νέο αγωνιστικό των Γερμανών θα ονομάζεται W13.

H αποκάλυψη του αγωνιστικού θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από την πίστα του Σίλβερστον. Επιπλέον η ομάδα με βάση το Μπράκλεϊ θα διεξάγει και το πρώτο skakedown της W13, κάτι που πραγματοποιεί κάθε χρόνο. Επιπλέον οι Aston Martin, Ferrari και McLaren έχουν επισημοποιήσει τις παρουσιάσεις των δικών τους μονοθεσίων.

Mercedes F1

Το 2022 η Mercedes στοχεύει να επιστρέψει στην κορυφή της Formula 1 και οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την ομάδα. Το 2021 κέρδισε μόνο ένα εκ των δύο πρωταθλημάτων για πρώτη φορά στην υβριδική εποχή του σπορ. Ένας εκ των λόγων ήταν πως επικεντρώθηκε σχεδόν εξ’ολοκλήρου στο μονοθέσιο του 2022 και η W12 εξελίχθηκε ελάχιστα.

Ο Λιούις Χάμιλτον παρά τις φήμες αναμένεται να συνεχίσει με τη Mercedes, μιας και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2023. Δίπλα του θα έχει ακόμα έναν Βρετανό, με τον Τζορτζ Ράσελ να αντικαθιστά τον Βάλτερι Μπότας στη γερμανική ομάδα. Στα τέλη του 2021 η Mercedes έβαλε μπρος τον κινητήρα που θα φορά η W13.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!