O Βολφ συναντήθηκε με το νέο πρόεδρο της FIA

Στάθης Κοκκορόγιαννης
O Βολφ συναντήθηκε με το νέο πρόεδρο της FIA
Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, είχε επικοινωνία με τον πρόσφατα εκλεγμένο πρόεδρο της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ.

O τελευταίος αγώνας της Formula 1 για το 2021 προκάλεσε μεγάλο σάλο με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε. O Μαξ Φερστάπεν προσπέρασε τον Λιούις Χάμιλτον στον τελευταίο γύρο και κατέκτησε το πρωτάθλημα οδηγών για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ωστόσο αυτό προήλθε έπειτα από μια αμφιλεγόμενη απόφαση του Διευθυντή Αγώνα, Μάικλ Μάσι, να φέρει το Αυτοκίνητο Ασφαλείας στα pit στον 57ο από τους 58 γύρους του Grand Prix.

Η αντίδραση της Mercedes ήταν έντονη και έφτασε στο σημείο να εξετάζει να εφεσιβάλει το αποτέλεσμα του πρωταθλήματος. Ωστόσο έκανε πίσω όταν η FIA ανακοίνωσε στο τελευταίο Παγκόσμιο Συνέδριο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού πως είναι πρόθυμη να ερευνήσει τα όσα έγιναν στον αγώνα του Άμπου Ντάμπι.

Max Verstappen Lewis Hamilton

Έναν μήνα σχεδόν από το τέλος του πρωταθλήματος του 2021, ξεκίνησε η έρευνα σχετικά με τους τελευταίους γύρους του GP Άμπου Ντάμπι. Η FIA γνωστοποίησε λεπτομέρειες πως τα ευρήματα θα ανακοινωθούν στις 18 Μαρτίου του 2022, την ημέρα όπου ξεκινάνε οι ελεύθερες δοκιμές για τον πρώτο αγώνα της νέας χρονιάς.

Την περασμένη Παρασκευή, ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, είχε συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, με επίκεντρο συζήτησης τα όσα έγιναν στον Άμπου Ντάμπι, καθώς η Mercedes πιστεύει ότι ο Μάσι έκλεψε το πρωτάθλημα από τον Χάμιλτον. Επιπλέον όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο Βολφ, η Mercedes εάν είχε προβεί στην έφεση σε οποιοδήποτε δικαστήριο πέραν από το Διεθνές Εφετείο της FIA, θα είχε δικαιωθεί.

Max Verstappen Lewis Hamilton

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG Petronas

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!