Δυστύχημα στο φινάλε του Ράλλυ Ντακάρ

Πάνος Σεϊτανίδης
Δυστύχημα στο φινάλε του Ράλλυ Ντακάρ
Ένας μηχανικός της PH Sport έχασε τη ζωή του σε συμβάν στην απλή διαδρομή από τη Μπίσα προς τη Τζέντα.

Δυστυχώς ούτε το φετινό Ράλλυ Ντακάρ πέρασε δίχως την απώλεια ανθρώπινης ζωής – πρόκειται για τον πιο σκληρό αγώνα στον κόσμο και πολλές φορές, δεν κρύβει μόνο κινδύνους για αναβάτες και πληρώματα κατά τη διάρκεια των ειδικών διαδρομών αλλά και για υποστηρικτικά πληρώματα.

Σε ένα τέτοιο ανήκε ο Κουεντίν Λαβαλέ, ο επικεφαλής μηχανικός του Peugeot 205 Turbo 16 με το νούμερο #726 με το οποίο η γαλλική ομάδα PH Sport συμμετείχε στην κατηγορία Dakar Classic.

Ο Γάλλος έχασε τη ζωή του μετά από δυστύχημα που έλαβε χώρα στο χιλιόμετρο #234 της απλής διαδρομής από τη Μπίσα προς τη Τζέντα, εκεί όπου ολοκληρωνόταν το 44ο Ράλλυ Ντακάρ.

Rally Dakar

Ο συνοδηγός του 20χρονου, Μαξίμ Φρερ, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Εθνικής Φρουράς της Τζέντα, με πόνους στο στήθος και την κοιλιακή χώρα. Το δυστύχημα συνέβη στις 11.30 τοπική ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα της PH Sport συγκρούστηκε με φορτηγό.

Έτσι, έστω και στο φινάλε, η μαύρη λίστα απωλειών σε αυτό τον θρυλικό αγώνα, επεκτάθηκε. Πέρυσι είχε χάσει τη ζωή του ο 52χρονος αναβάτης Πιερ Σερπέν, ενώ το 2020 ο 40χρονος Πάουλο Γκονσάλβες.

Από το 1979 όταν ξεκίνησε ο αγώνας ως Ράλλυ Παρίσι-Ντακάρ μέχρι σήμερα, έχοντας μεσολαβήσει η διεξαγωγή του αγώνα στη Νότια Αμερική την περίοδο 2009-2019 και η μεταφορά του στην Αραβική Χερσόνησο το 2020, έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 80 εμπλεκόμενοι σε αυτόν.

Φέτος, νικητής αναδείχθηκε στα αυτοκίνητα ο Νάσερ Αλ-Ατίγια ενώ στις μοτοσυκλέτες πρώτευσε ο Σαμ Σάντερλαντ.

Sam Sunderland

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!