Ράλλυ Ντακάρ 2022: Το σχόλιο του Βασίλη Ορφανού για την ΕΔ8 (vid)

Βασίλης Ορφανός
Ράλλυ Ντακάρ 2022: Το σχόλιο του Βασίλη Ορφανού για την ΕΔ8 (vid)
Ο Έλληνας αναβάτης με τους περισσότερους τερματισμούς στην επική περιπέτεια του Ντακάρ, μοιράζεται εντυπώσεις από την όγδοη ειδική διαδρομή.

Σήμερα είχαμε άλλη μια συναρπαστική ημέρα στο θρυλικό Ντακάρ. Ειδικά στις μοτοσυκλέτες το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και οι μάχες μεταξύ των αναβατών είναι επικές. Ειδικά στην πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για το ποιος θα περάσει επικεφαλής και θα κρατήσει μέχρι το τέλος, ώστε να κόψει πρώτος το νήμα του τερματισμού.

Στη σημερινή ειδική επιτέθηκε ο Σαμ Σάντερλαντ με σύμμαχο το Gas-Gas του, πετώντας κυριολεκτικά από αμμόλοφο σε αμμόλοφο, βάζοντας ξανά το όνομα του στην πρώτη θέση της ειδικής αλλά και της γενικής κατάταξης. Σε αυτή την εξέλιξη βοήθησε η αργοπορία του Γάλλου εργοστασιακού αναβάτη των τριών διαπασών Άντριεν Βαν Μπέβερεν που έπεσε στην τρίτη θέση της γενικής, πίσω από τον αυστριακό εργοστασιακό αναβάτη της ΚΤΜ, Ματίας Γουόλκνερ, που συνεχίζει δεύτερος στην γενική και σε απόσταση αναπνοής - μόλις 3.45 από τον πρώτο. Δείχνει ο Ματίας που είναι και γνωστός μας από τις συμμετοχές του στα Ελληνικά εδάφη και Ράλλυ αντοχής, πως ελέγχει πάρα πολύ καλά το παιχνίδι και περιμένει την κατάλληλη στιγμή. Άλλωστε, ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί και όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Μέχρι την γραμμή του πολυπόθητου τερματισμού, όλα μα όλα μπορεί να αλλάξουν. Γι’ αυτό δεν θα σταματήσουμε να γράφουμε ότι ένας αγώνας σαν το Ντακάρ είναι τόσο απρόβλεπτος, που χρειάζεται καθαρό μυαλό κατά την πλοήγηση και λιγότερες ατυχίες στην οδήγηση.

Toby Price

Από τα δύο εργοστασιακά Honda που ακολουθούν στην γενική, ο Χιλιανός Πάμπλο Κουιντανίγια, με διαφορά μόλις 5.30 από την κορυφή, είναι σε απόσταση βολής. Κάνει και αυτός με τη σειρά του ένα πάρα πολύ καλό αγώνα, ενώ πίσω του στην κατάταξη ακολουθεί ο ομόσταβλός, Χοάν Μπαρέντα αλλά με τα 14.38 που τον χωρίζουν από την κορυφή, έχει πιο δύσκολο έργο. Ο περσινός νικητής του αγώνα Κέβιν Μπεναβίδες δείχνει σημάδια βελτίωσης με το ΚΤΜ του. Τον βρίσκουμε στην έκτη θέση της γενικής με 14.47 λεπτά διαφοράς από τον πρώτο.

Όλοι αυτοί οι αναβάτες, μπορούν κατά την προσωπική μου άποψη να κερδίσουν του αγώνα. Κάποιοι από αυτούς το έχουν κάνει τα προηγούμενα χρόνια, κάποιοι προσπαθούν να το καταφέρουν. Αυτοί που ακόμα δεν έχουν κερδίσει έχουν ένα παραπάνω κίνητρο, αλλά οι νικητές από τις προηγούμενες χρονιές, έχουν την πείρα να διαχειριστούν καλύτερα όλη αυτή την τρομερή ψυχολογική πίεση.

Ο Έλληνας αναβάτης Βασίλης Μπούδρος, συνεχίζει όπως και τις άλλες ημέρες αργά αλλά σταθερά, τερματίζοντας και σήμερα. Το όνομα του στη γενική κατάταξη το συναντάμε στην 80η θέση. Αύριο ο αγώνας κάνει λούπα με βάση την πόλη Γουαντί Αντ Νταουασίρ. με ειδική 287 χιλιόμετρα από τα συνολικά 491 χιλιόμετρα της ημέρας.

Στο video που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε τη συζήτηση με τον Πάνο Σεϊτανίδη, για τα μυστικά της αγωνιστικής Οδύσσειας του Ράλλυ Ντακάρ.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!