Οι τιμές των νέων Yamaha MT για το 2022

Νίκος Γιαννούλας
Οι τιμές των νέων Yamaha MT για το 2022
Η Yamaha ανακοίνωσε τις τιμές των νέων εκδόσεων στη γκάμα των «γυμνών» MT, που για το 2022 περιλαμβάνουν σημαντικές αναβαθμίσεις αλλά και το νέο μοντέλο SP της κορυφαίας MT-10.

Με σημαντικές αναβαθμίσεις έρχονται το 2022 τα περισσότερα μοντέλα της γκάμας MT και συγκεκριμένα τα MT-03, ΜΤ-10 και το MT-10 SP τα οποία είναι νέα και οι τιμές τους μόλις ανακοινώθηκαν. Επίσης, διαφοροποιήσεις υπάρχουν και στις τιμές των MT-09, ΜΤ-09 SP και στο MT-07 με τη μειωμένη ισχύ των 35 kW. Με τις νέες προσθήκες, η Yamaha προσφέρει πλέον την πιο πλήρη γκάμα «γυμνών» μοτοσικλετών, που ξεκινά από τα 125 κ.εκ. και κορυφώνεται στα 998, με οκτώ συνολικά μοντέλα διαθέσιμα. Τα νέα ΜΤ για το 2022 είναι:

Yamaha MT-03 2022

Κατασκευασμένη με το καθαρό DNA των MT και με δικύλινδρο κινητήρα 321 κ.εκ. υψηλής ροπής, η MT-03 είναι μια ιδανική μοτοσυκλέτα για αναβάτες που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα από την κατηγορία των 125 κ.εκ.

Yamaha MT 2022 Prices

Εκτός από την ωραία εμφάνιση, οι εντυπωσιακές προδιαγραφές της περιλαμβάνουν ανεστραμμένο μπροστινό πιρούνι διαμέτρου 37 χλστ., διπλά φώτα θέσης και κεντρικό προβολέα LED, καθώς και κομψά όργανα LCD. Για το 2022, η MT-03 διαθέτει ανανεωμένο κινητήρα που συμμορφώνεται πλέον απόλυτα με τις προδιαγραφές EU5.

Yamaha MT-10 2022

Οι αλλαγές στο νέο MT-10 αρχίζουν από την εξωτερική εμφάνιση η οποία φρέσκια χωρίς να χάνει τα βασικά χαρακτηριστικά της σειράς MT. Η Yamaha είχε αφαιρετική διάθεση για το 2022, αφήνοντας τα μηχανικά μέρη να φανούν καλύτερα, μικραίνοντας παράλληλα τις διαστάσεις της μοτοσικλέτας. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα είναι πλέον στρογγυλοί προβολείς οι οποίο συνοδεύονται από DRL φώτα ημέρας με χαρακτηριστική "υπογραφή". Στο πίσω μέρος η Yamaha είναι πιο μαζεμένη με μικρότερο φωτιστικό σώμα, ενώ το κάλυμμα του ρεζερβουάρ διαθέτει νέας σχεδίασης αεραγωγούς.

Yamaha MT 2022 Prices

Σημαντική δουλειά έχει γίνει στο κομμάτι του κινητήρα για το νέο MT-10. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 998 κ.εκ. CP4 είναι πλέον εναρμονισμένος με τις προδιαγραφές Euro5, έχοντας αυξημένη ισχύ και ροπή. Πιο συγκεκριμένα 165,9 ίππους και 112 Nm ροπή. Οι ρυθμίσεις ψεκασμού έχουν αναβαθμιστεί, για ακόμα υψηλότερο επίπεδο γραμμικής ροπής μεταξύ των 4.000 και των 8.000 σ.α.λ., ενώ η σχεδίαση των συστημάτων εισαγωγής και εξαγωγής έχει τροποποιηθεί επίσης. Το σύστημα εξάτμισης είναι καινούριο από τιτάνιο για μείωση βάρους και βαθύτερο ήχο.

Yamaha MT 2022 Prices

Το πακέτο των ηλεκτρονικών έχει αναβαθμιστεί επίσης και πλέον διαθέτει ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η Yamaha. Ο έλεγχος του γκαζιού είναι ηλεκτρονικός με έναν ιδιαίτερο αισθητήρα θέσης για ακόμα καλύτερο έλεγχο. Το MT-10 είναι εξοπλισμένο με μονάδα μέτρησης αδράνειας IMU 6 αξόνων η οποία μαζί με την ECU ελέγχει το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με ευαισθησία στις κλίσεις, το σύστημα φρένου του κινητήρα, το σύστημα ελέγχου της σούζας, το σύστημα ελέγχου ολίσθησης και το ABS στροφής. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι η μοτοσικλέτα διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό σύστημα αλλαγής ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη και τέσσερις επιλογές οδήγησης.

Yamaha MT 2022 Prices

Το πλαίσιο και οι αναρτήσεις έχουν μικρές αλλαγές, ενώ στα φρένα καινούρια είναι η ακτινική τρόμπα της Brembo η οποία αυξάνει τη δύναμη πέδησης στους δυο δίσκου 320mm εμπρός. Η Yamaha επέλεξε τα ελαστικά Bridgestone Battlax S22 ως πρώτης τοποθέτησης τα οποία παρέχουν κορυφαία πρόσφυση και αίσθηση στην γρήγορη οδήγησ

Νέα Yamaha MT-10 SP

Η βασική προσθήκη στην έκδοση SP είναι φυσικά το σύστημα αναρτήσεων της Ohlins. Για το 2022 η Yamaha επέλεξε όχι μόνο να προσφέρει στο κοινό τις κορυφαίες αναρτήσεις, αλλά να πάει ένα βήμα παρακάτω με ημι-ενεργητικό σύστημα. Προερχόμενη από το R1M η επόμενη γενιά του συστήματος ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης διαθέτει νέα τεχνολογία απόσβεσης με εμβολοειδή βαλβίδα.

Yamaha MT-10 SP 2022 Prices

Το εύρος των ρυθμίσεων είναι πλέον τεράστιο παρέχοντας τρομερό επίπεδο απόκρισης σε κάθε αλλαγή. Ο αναβάτης μπορεί να κάνει όποια παραμετροποίηση θέλει έχοντας τρεις προεπιλογές στην ημι-ενεργητική απόσβεση και τρεις στις χειροκίνητες ρυθμίσεις.

Yamaha MT-10 SP 2022 Prices

Όσον αφορά τον κινητήρα, η ειδική έκδοση SP δεν έχει διαφορές με το τετρακύλινδρο σύνολο των 998 κ.εκ. να αποδίδει 165,9 ίππους και 112Nm ροπής. Φυσικά, συνοδεύεται από την πλήρη σουίτα ηλεκτρονικών της Yamaha, quickshifter για γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων, σύστημα αυτόματης ρύθμισης ταχύτητας και σύστημα εξάτμισης από τιτάνιο.

Πίνακας τιμών Yamaha MT 2022

Yamaha MT 2022 Prices

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!