Ο Χάμιλτον πούλησε το Pagani Zonda του (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ο Χάμιλτον πούλησε το Pagani Zonda του (vid)
Ο Λούις Χάμιλτον αποχωρίστηκε ένα από τα πιο ξεχωριστά αυτοκίνητα της συλλογής του.

Πριν από λίγους μήνες η βόλτα του Λούις Χάμιλτον στο λιμάνι του Μονακό με το μοναδικό Pagani Zonda 760 LH είχε συζητηθεί πολύ. Το αυτοκίνητο αυτό όμως δεν βρίσκεται πια στο γκαράζ του Βρετανού καθώς, σύμφωνα με τη δημοσίευση του λογαριασμού thezondaregistry στο instagram, έχει πουληθεί σε κάποιο συλλέκτη στη Μ. Βρετανία.

Όπως γίνεται αντιληπτό από τα αρχικά LH, πρόκειται μια μοναδική, ειδική έκδοση του Pagani Zonda για τον ίδιο τον Χάμιλτον. Διαθέτει ένα V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα, που προέρχεται από τη Mercedes και έχει επιμεληθεί η AMG, και αποδίδει 760 ίππους. Έπειτα από επιθυμία του Βρετανού, είναι εφοδιασμένο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Είναι φτιαγμένο εξαρχής ως μοντέλο της σειράς 760 και δεν είναι μετατροπή από υπάρχον μοντέλο, όπως έχει γίνει στα περισσότερα από τα υπόλοιπα.

Ο Χάμιλτον είχε διανύσει λιγότερα από 1.000 χιλιόμετρα με το Zonda προτού το πουλήσει, παρότι το είχε αγοράσει από το 2014. Το είχε στο Μονακό και μάλιστα κάποια στιγμή είχε ένα μικρό ατύχημα, με πολύ χαμηλή ταχύτητα, οι ζημιές από το οποίο επισκευάστηκαν αμέσως. Δεν έχει γίνει γνωστός ο νέος ιδιοκτήτης ούτε το ποσό της πώλησης, αλλά αν κρίνουμε από την τάση στις τιμές των συλλεκτικών Pagani Zonda, ο Χάμιλτον πιθανότατα εισέπραξε πολύ περισσότερα από τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε για την αγορά του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!