O Λιούις Χάμιλτον έβγαλε για βόλτα το Pagani Zonda του στο Μονακό (vid)

Κώστας Παστρίμας
O Λιούις Χάμιλτον έβγαλε για βόλτα το Pagani Zonda του στο Μονακό (vid)
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 έχει εντυπωσιακή συλλογή υπεραυτοκινήτων και με ένα από τα πιο εντυπωσιακά -και θορυβώδη- έκανε τη βόλτα του στο λιμάνι του Μόντε Κάρλο.

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν είναι λαμπρός αστέρας μόνο μέσα στις πίστες αλλά και έξω από αυτές. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes, με τα 7 παγκόσμια πρωταθλήματα Formula 1 στην τροπαιοθήκη του, διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από εξωτικά αυτοκίνητα στο γκαράζ του. Ένα από αυτά είναι το ιδιαίτερα εντυπωσιακά Pagani Zonda 760 LH, που όπως γίνεται αντιληπτό από τα αρχικά LH, πρόκειται μια μοναδική, ειδική έκδοση του μοντέλου για τον ίδιο τον Χάμιλτον. Διαθέτει ένα V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα, που προέρχεται από τη Mercedes και έχει επιμεληθεί η AMG, και αποδίδει 760 ίππους. Έπειτα από επιθυμία του Βρετανού, είναι εφοδιασμένο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο Χάμιλτον αυτόν τον καιρό απολαμβάνει τις διακοπές του, μια και το πρωτάθλημα της F1 κάνει το καλοκαιρινό του διάλειμμα. Ο Βρετανός εθεάθη στο λιμάνι του Μόντε Κάρλο να οδηγεί το εν λόγω Pagani Zonda. Όπως είναι φυσικό τόσο η δική του παρουσία όσο και το μοβ υπεραυτοκίνητο τράβηξαν το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων, που τον ακολούθησαν για όσο περισσότερο μπορούσαν και -οι περισσότεροι- απόλαυσαν τον ήχο του δωδεκακύλινδρου κινητήρα.

Μετά τη δημοσίευση του βίντεο, ωστόσο, άλλη μία δημόσια διαμάχη ξέσπασε. Ο Χάμιλτον πριν από περίπου ένα χρόνο είχε δηλώσει ότι στο πλαίσιο της αλλαγής του τρόπου ζωής του προς κάτι πιο οικολογικό, θα σταματούσε να οδηγεί τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης που έχει στην κατοχή του και θα κινείται μόνο με ηλεκτρικά. Το Pagani Zonda σίγουρα δεν είναι ηλεκτρικό και δεν άργησαν να εμφανιστούν αυτοί που τον κατηγόρησαν για υποκρισία. Αν όμως έχεις ένα Zonda στο γκαράζ σου είναι πολύ δύσκολο να αντισταθείς στον πειρασμό για το βγάλεις για μια -έσω μικρή- βόλτα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!