Βολφ: «Ο Χόρνερ κι εγώ ξεπεράσαμε τα όρια»

Πάνος Σεϊτανίδης
Βολφ: «Ο Χόρνερ κι εγώ ξεπεράσαμε τα όρια»
O επικεφαλής της Mercedes έκανε αυτοκριτική σχετικά με την πίεση προς τον Μάικλ Μάσι.

Ένα από τα αμφιλεγόμενα στοιχεία της φετινής σεζόν της Formula 1, αφορούσε στην επικοινωνία των διευθυντών των ομάδων με τον αλυτάρχη των Grand Prix, Μάικλ Μάσι.

Το κοινό είχε πρόσβαση σε μέρος αυτής και όπως αποδείχθηκε, ειδικά στους τελευταίους αγώνες της χρονιάς, ο Αυστραλός δέχθηκε έντονη πίεση από όλες τις πλευρές. Ειδικά τον επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Τότο Βολφ, αλλά και τον επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ.

Lewis Hamilton Max Verstappen

Σε βαθμό, που όπως παραδέχθηκε ο Αυστριακός μιλώντας στο racefans.net, ξεπέρασαν τα όρια: «Πρέπει να με επιπλήξω – και τον Κρίστιαν. Μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλάμε απ’ ευθείας με τον διευθυντή των αγώνων και καθώς μαχόμασταν τόσο έντονα για το συμφέρον των ομάδων μας, ξεπεράσαμε τα όρια. Όλοι μας. Αυτό ήταν σίγουρα ένα από τα πράγματα που απέτυχαν φέτος, διότι με την αφόρητη πίεση από τους επικεφαλής των ομάδων, η ζωή του διευθυντή αγώνα ευκολότερη».

Μάλιστα, ο Βολφ δεν περιορίστηκε στην αυτοκριτική αλλά αναφέρθηκε και στο πως πρέπει να γίνεται η επικοινωνία στο μέλλον.

Wolf Meadows Vowles

«Θεωρώ πως οι διευθυντές των ομάδων δεν πρέπει να ομιλούν απ’ ευθείας με τον διευθυντή του αγώνα. Θα έπρεπε να επικοινωνούν μαζί του οι αγωνιστικοί διευθυντές. Θα το πάω και ένα βήμα πιο πέρα. Δεν πιστεύω πως οι αγωνιστικοί διευθυντές θα πρέπει να προσπαθούν να επηρεάσουν ή να ασκούν πίεση. Θα πρέπει απλά να υποδεικνύουν καταστάσεις που μπορεί ο διευθυντής αγώνα και η ομάδα του να μην έχουν εντοπίσει. Όχι να ασκούν πίεση», είπε ο ισχυρός άνδρας της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes.

Προφανώς πλέον προσπαθούν όλες οι πλευρές να ρίξουν τους τόνους, μετά από μία σεζόν εντάσεων. Μία σεζόν όπου η Mercedes-AMG κατέκτησε τον όγδοο συνεχόμενο τίτλο στους κατασκευαστές.

Ακούστε ολόκληρο το PodGazzt εδώ.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG Petronas, Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!