Formula 1: Τέλος στην επικοινωνία των ομάδων με τον Μάσι

Formula 1: Τέλος στην επικοινωνία των ομάδων με τον Μάσι
Ο Ρος Μπρον είπε ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα οι επικεφαλής των ομάδων δεν θα μπορούν να ασκούν πίεση στη FIA.

Τα συμβάντα των τελευταίων γύρων του GP Αμπου Ντάμπι και τον τρόπο που ο Διευθυντής Αγώνα, Μάικλ Μάσι, χειρίστηκε την κατάσταση την ώρα που το Αυτοκίνητο Ασφαλείας ήταν στην πίστα έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Μέσα σε αυτές ήταν και η πίεση που προσπάθησαν να ασκήσουν πάνω στον Μάικλ Μάσι οι Τότο Βολφ και Κρίστιαν Χόρνερ, επικεφαλής των Mercedes και Red Bull αντίστοιχα, με σκοπό να επηρεάσουν την απόφασή του.

Το αποτέλεσμα ήταν ένας άκρως δραματικός τελευταίος γύρος στο φετινό πρωτάθλημα, με τον Φερστάπεν να περνά στην πρωτοπορία και να κατακτά τον πρώτο του τίτλο στη Formula 1. Μετά τον αγώνα η Mercedes έκανε διπλή ένσταση για τα αποτελέσματα, με τους αγωνοδίκες τις απορρίπτουν αμφότερες.

Ο Ρος Μπρον αναφέρθηκε σε αυτήν την επικοινωνία, που την έχουμε δει να συμβαίνει πολλές φορές φέτος, και σε συνέντευξη που έδωσε στο γερμανικό AMUS τόνισε ότι από του χρόνου δεν θα υπάρχει πια. «Δεν είναι ανεκτό μια ομάδα να βάζουν υπό τέτοια πίεση τον Μάσι κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Τότο Βολφ δεν μπορεί να απαιτεί να μην βγει Αυτοκίνητο Ασφαλείας και ο Κρίστιαν Χόρνερ να απαιτεί να πάρουν μονοθέσια το γύρο πίσω. Είναι στην ευχέρεια του Διευθυντή Αγώνα. Θα διακόψουμε την επικοινωνία αυτή του χρόνου».

F1 Abu Dhabi

Όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που είδαμε τέτοιου είδους μηνύματα. Η Formula 1 στην προσπάθειά της να εμπλουτίσει το τηλεοπτικό της προϊόν έχει λανσάρει νέα γραφικά στη μετάδοση των αγώνων, για να φέρει το σπορ πιο κοντά στο κοινό. Μια νέα υπηρεσία είναι η μετάδοση των συνομιλιών ανάμεσα στους επικεφαλής των ομάδων με τον διευθυντή αγώνα, Μάικλ Μάσι.

Όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που είδαμε τέτοιου είδους μηνύματα. Στους τελευταίους αγώνες έχουμε δει πολλά μηνύματα που εμπεριείχαν αρκετή ένταση, ειδικά στην περίπτωση των Mercedes και Red Bull. Στο GP Σαουδικής Αραβίας προκάλεσε έκπληξη η συνομιλία του Μάσι με το pitwall της Red Bull αναφορικά με τη θέση που θα ξεκινήσει ο Μαξ Φερστάπεν μετά τη δεύτερη κόκκινη σημαία.

Προς ώρας δεν υπάρχει κάποια επίσημη αλλαγή που θα απαγορεύσει στους επικεφαλής των ομάδων την επικοινωνία με τον Διευθυντή Αγώνα. Οι ομάδες πρέπει να συνομιλούν με τον Μάικλ Μάσι και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ως τώρα, ο ρόλος αυτός ανήκει στους αγωνιστικούς διευθυντές. Η μετατροπή των συνομιλιών σε τηλεοπτικό προϊόν έχει οδηγήσει στην τωρινή κατάσταση και το ίδιο το σπορ πρέπει να αποφασίσει τι εικόνα θέλει να δείχνει προς τα έξω.

Όταν στέγνωσαν οι σαμπάνιες και... ηρέμησαν τα πράγματα μετά το Άμπου Ντάμπι, Πάνος Σεϊτανίδης και Κώστας Παστρίμας συζήτησαν για όσα έγιναν στα Εμιράτα αλλά και όλη τη σεζόν, στο νέο PodGazzt!

Μπορείτε να ακούσετε και το PodGazzt στο Spotify πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!