Μαρκ Μάρκεθ: Ικανοποιητική η πορεία της υγείας του

Κώστας Παστρίμας
Η Repsol Honda ανακοίνωσε ότι υπάρχει «επαρκής πρόοδος» και ότι ο Μάρκεθ θα συνεχίσει τη συντηρητική θεραπεία για τη διπλωπία.

Ο Μαρκ Μάρκεθ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το πρόβλημα με τη διπλωπία, που αποκόμισε έπειτα από πτώση στην προπόνηση για το GP Πορτογαλίας τον περασμένο Οκτώβριο. Το σοβαρό πρόβλημα στην όραση, το οποίο δεν αντιμετωπίζει για πρώτη φορά, επιλέχθηκε να αντιμετωπιστεί με συντηρητική θεραπεία και την κατάσταση να αξιολογείται από τον Δρ. Νταλμάου που τον παρακολουθεί.

Φαίνεται ότι τα δείγματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς η Repsol Honda εξέδωσε ενημέρωση για την πορεία της θεραπείας του Μάρκεθ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πρόοδος που έχει σημειωθεί κρίνεται επαρκής και η συντηρητική θεραπεία θα συνεχιστεί, τουλάχιστον για τις επόμενες εβδομάδες. Επίσης, αναφέρεται ότι ο Ισπανός συνεχίζει κανονικά την προπόνησή του για να είναι έτοιμος -τουλάχιστον σωματικά- στο ξεκίνημα της νέας σεζόν.

Η ανακοίνωση της Repsol Honda

Επαρκής πρόοδος στη διάγνωση διπλωπίας του Μαρκ Μάρκεθ

Ο αναβάτης της Repsol Honda Team, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο διαγνώστηκε με ένα επεισόδιο διπλωπίας μετά από πτώση ενώ προπονείτο για το GP της Πορτογαλίας, συνέχισε τις περιοδικές επισκέψεις στον έμπιστο οφθαλμίατρό του για να αξιολογήσει την εξέλιξη της όρασής του τους τελευταίους δύο μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτών των εξετάσεων, η πρόοδος που σημειώθηκε κρίθηκε ευνοϊκή και επομένως ο Μάρκεθ θα συνεχίσει με το συντηρητικό σχήμα θεραπείας για τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Μαρκ Μάρκεθ θα συνεχίσει να υποβάλλεται σε περιοδικές εξετάσεις με τον Δρ. Σάντσεθ Νταλμάου τις επόμενες εβδομάδες παράλληλα με το σχέδιο συντηρητικής θεραπείας. Η κατάσταση δεν εμποδίζει τον αναβάτη από την Cervera να συνεχίσει τη φυσική προπόνηση για να προετοιμαστεί σωματικά για τη νέα σεζόν.