O επαναπροσδιορισμός των SUV Coupe (video)

Πάνος Σεϊτανίδης
O επαναπροσδιορισμός των SUV Coupe (video)
Η Volkswagen παρουσιάζει τις αρετές των ID.5 και ID.5 GTX σε ένα ενδιαφέρον video.

Η πιο πρόσφατες προσθήκες στην ηλεκτρική γκάμα της Volkswagen, μετά τα ID.3 και ID.4, είναι το ID.5 και η σπορ εκδοχή του που φέρει τον τίτλο GTX. Δύο μοντέλα που δείχνουν το δρόμο σε ότι αφορά στις στιλιστικές επιλογές των μοντέρνων, ηλεκτρικών SUV.

Πρόκειται ουσιαστικά για coupe εκδοχή του ID.4, πατά στην αρθρωτή πλατφόρμα MEB και προσφέρεται με μία επιλογή σε ότι αφορά στη μπαταρία, ενεργειακής χωρητικότητας 77 kWh, που όμως εξοπλίζει τρεις εκδόσεις του μοντέλου: το ID.5 Pro, το ID.5 Pro Performance και φυσικά το ID.5 GTX.

Οι δύο πρώτες έχουν κίνηση μόνο στον πίσω άξονα, η τελευταία έχει τερακίνηση, με έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα που προσφέρει 109 άλογα κι έναν στον πίσω που προσφέρει 204.

Volkswagen ID.5

Πέρα από τους αριθμούς, το συγκεκριμένο video εστιάζει στο συνολικό «πακέτο», με έμφαση στην εμφάνιση. Διόλου τυχαία, οι Γερμανοί λένε πως επαναπροσδιορίζει την έννοια των SUV Coupe και στο video έχουν το σλόγκαν: «Όταν το στιλ και οι επιδόσεις συναντούν το σκοπό».

Η έξυπνη φόρτιση, τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα εμπρός/πίσω, οι τεχνολογίες ασφαλείας, η συνδεσιμότητα, οι επιδόσεις, οι ευρυχωρία, οι over-the-air αναβαθμίσεις, ο φωνητικός έλεγχος, το head-up display είναι μερικά ακόμα από τα ατού των ID.5 και ID.5 GTX που παρουσιάζονται στο video που ακολουθεί…

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!