Αποκαλύφθηκαν τα Volkswagen ID.5 και ID.5 GTX (vid)

Αποκαλύφθηκαν τα Volkswagen ID.5 και ID.5 GTX (vid)
H Volkswagen πραγματοποίησε τα επίσημα αποκαλυπτήρια των νέων ID.5 και ID.5 GTX, συνεχίζοντας τη στρατηγική εξηλεκτρισμού.

Η Volkswagen διευρύνει την γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων, παρουσιάζοντας διαδικτυακά, σε μια εκδήλωση που είχατε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά και μέσα από το Gazzetta, το ID.5 και το ID.5 GTX. Το ολοκαίνουργιο E-SUV coupé της γερμανικής εταιρείας είναι κτισμένο στην ΜΕΒ, την πλατφόρμα που έχει εξελίξει το Volkswagen Group ειδικά για την ηλεκτροκίνηση. Το νέο ID.5 και η πιο σπορ έκδοσή του ID.5 GTX, εφοδιάζονται με δύο κινητήρες και ηλεκτρική τετρακίνηση ενώ σύμφωνα με τον κατασκευαστή, θα προσφέρουν εξαιρετική αυτονομία και άνεση. Το ID.5 θα κυκλοφορήσει αρχικά στην αγορά της Ευρώπης, ενώ αργότερα δεν αποκλείεται να λανσαριστεί και σε άλλες αγορές.

Το νέο ID.5 διαθέτει στιλιστικά χαρακτηριστικά που έχουμε δει στο ID.4, ενώ το προφίλ του θα είναι σπορ, με επιθετικά χαρακτηριστικά και επίσης θα διαθέτει και ένα μικρό πίσω σπόιλερ. Ο σχεδιασμός του, δημιουργεί μια νέα προσωπικότητα στην γκάμα της Volkswagen και παράλληλα δανείζεται σπορ λεπτομέρειες από άλλα μοντέλα της φίρμας.

Volkswagen ID.5

Το εσωτερικό, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πρωτοποριακό, μιας και δανείζεται αρκετές ομοιότητες με το ID.4. Όπως όλα τα νέα μοντέλα, έτσι και το Volkswagen ID.5 έρχεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Η κονσόλα διαθέτει λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας. Στα συστήματα υποβοήθησης οδηγού συναντάμε το cruise control και υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, και ενημερώσεις over-the-air για να διασφαλιστεί πως όλα τα συστήματα παραμένουν ενημερωμένα.

Volkswagen ID.5

Η Volkswagen έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο φωτισμό του ID.5. Στο εξωτερικό, ο φωτισμός «καλωσορίζει» τον οδηγό με ειδικά ζωγραφιστά σχέδια καθώς πλησιάζει, ενώ στο εσωτερικό έρχεται με τη μορφή ατμοσφαιρικού φωτισμού στην οροφή, τις πόρτες και στο πάτωμα. Μια άλλη πτυχή του ID.5 που σχετίζεται με το φωτισμό είναι το ID.Light. Η λωρίδα LED που καλύπτει όλο το πλάτος του ταμπλό χρησιμοποιεί προσεκτικά επιλεγμένα έγχρωμα φωτεινά σήματα για να μεταδώσει σημαντικές πληροφορίες στον οδηγό με τρόπο που του επιτρέπει να κρατά τα μάτια του στο δρόμο και να μπορεί να ανταποκρίνεται σε εντολές χρησιμοποιώντας τα φωνητικά χειριστήρια "Hello ID" του οχήματος.

Επιπλέον, παρά την κεκλιμένη γραμμή οροφής, το ID.5 καταφέρνει ακόμα να έχει 549 λίτρα διαθέσιμο χώρο φόρτωσης με τα πίσω καθίσματα στη θέση τους και 1.561 λίτρα με αυτά αναδιπλωμένα.

Volkswagen ID.5

To νέο ΙD.5 έρχεται με προηγμένες λειτουργίες φόρτισης. Υπό κανονικές συνθήκες, το μοντέλο μπορεί να φορτίζει με ισχύ 11 kW, ενώ η δυνατότητα γρήγορης φόρτισης μπορεί να αγγίζει τα 135 kW. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να επιτευχθεί αυτονομία έως 390 χλμ. σε μόλις 30 λεπτά. Όταν συνδυάζεται με ένα σύστημα διαχείρισης ενέργειας στο σπίτι, ο φορτιστής ID.Charger της Volkswagen μπορεί να εκτελέσει εργασίες όπως η διαχείριση του χρόνου φόρτισης για τη βελτιστοποίηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας ή χρήση ηλιακής ενέργειας όπου είναι δυνατό και ακόμη και η υποστήριξη αμφίδρομης φόρτισης αν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές.

Η καυτή έκδοση GTX

Volkswagen ID.5

Το ID.5 θα διατίθεται από το λανσάρισμα και στην ειδική έκδοση GTX. Το ID.5 GTX θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και θα διαθέτει κίνηση σε όλους τους τροχούς. Αυτός στον εμπρός άξονα αποδίδει 80 kW ή 108 ίππους και 162 Nm ροπής, ενώ ο πίσω150 kW ή 201 ίππους ισχύς και 310 Nm ροπής. Η συνολική απόδοση αγγίζει τα 220 kW ή τους 295 ίππους, με την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα να πραγματοποιείται σε 6,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι 180 χλμ/ώρα.

Στην γκάμα των κινητήριων συνόλων συναντάμε επίσης την έκδοση ID.5 Pro με έναν κινητήρα, που παρέχει ισχύ στους πίσω τροχούς. Αποδίδει 128 kW ή 172 ίππους και 310 Nm ροπής, ενώ η έκδοση ID.5 Pro Performance διαθέτει 150 kW ή 201 ίππους και 310 Nm ροπής. Η επιτάχυνση από 0 σε 100 χλμ/ώρα πραγματοποιείται σε 104, και 8,4 δευτερόλεπτα στις εκδόσεις αυτές, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 160 χλμ/ώρα.

Volkswagen ID.5

Όλες οι εκδόσεις του ID.5 διαθέτουν μπαταρία 77 kWh, η οποία στις εκδόσεις Pro και Pro Performance εξασφαλίζει αυτονομία 520 χιλιομέτρων. Στην έκδοση GTX όμως, η αυτονομία μειώνεται στα 480 χιλιόμετρα.

Volkswagen ID.5

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του ID.5 δεν έχει ανακοινωθεί, όμως αναμένεται να το δούμε στην αγορά της Ευρώπης έως την άνοιξη του 2022. Η Volkswagen δεν αποκάλυψε ούτε την τιμή του μοντέλου, η οποία θα αποκαλυφθεί σχετικά σύντομα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!