Πώς η Toyota θα μειώσει κατά 100% τις εκπομπές CO2 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Πώς η Toyota θα μειώσει κατά 100% τις εκπομπές CO2 (vid)
Το ευρωπαϊκό κομμάτι της Toyota περιέγραψε το όραμα της εταιρείας για ουδετερότητα άνθρακα μέχρι το 2035.

Στην εκδήλωση με τίτλο «Kenshiki», η Toyota Motor Europe (TME) κοινοποίησε τα τελευταία νέα σχετικά με την ευρωπαϊκή επιχειρηματική στρατηγική της, μοιράζοντας το όραμα της εταιρείας, τα νέα προϊόντα και τις τεχνολογικές εξελίξεις. Kenshiki σημαίνει διορατικότητα στα ιαπωνικά και η φετινή εκδήλωση επικεντρώθηκε στη δέσμευση της TME στην ουδετερότητα άνθρακα, στην επιτάχυνση του σχεδίου ηλεκτροκίνησης και στον ενεργό της ρόλο στην οικοδόμηση μιας οικονομίας υδρογόνου.

Η πορεία προς την ουδετερότητα άνθρακα

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα στελέχη της Toyota εξήγησαν τη στρατηγική της εταιρείας για επίτευξη ουδετερότητα άνθρακα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις εκπομπές άνθρακα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Ο στόχος της ελαχιστοποίησης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα θα επιτευχθεί με την επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης και την προσφορά μιας ποικιλίας λύσεων αποδοτικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης που προσφέρουν μειωμένες εκπομπές CO2 σε όλους τους πελάτες της.

toyota

Τα επόμενα χρόνια, η Toyota θα παρουσιάσει έναν αυξανόμενο αριθμό πρακτικών και οικονομικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων (Zero Emmitions Vehickes - ZEV) με το bZ4X να είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο που θα λανσαριστεί. Μέχρι το 2030, το μείγμα πωλήσεων ZEV αναμένεται να είναι τουλάχιστον 50% στη Δυτική Ευρώπη, με δυνατότητα περαιτέρω αύξησης αν η ζήτηση από τους πελάτες αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Ο Ματ Χάρισον, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Motor Europe τόνισε: «Μετά το 2030, αναμένουμε να δούμε περαιτέρω επιτάχυνση της ζήτησης ZEV και η Toyota θα είναι έτοιμη να επιτύχει 100% μείωση του CO2 σε όλα τα νέα οχήματα έως το 2035 στη Δυτική Ευρώπη, υποθέτοντας ότι θα υπάρχουν επαρκείς υποδομές ηλεκτρικής φόρτισης και ανεφοδιασμού με υδρογόνο μέχρι τότε, μαζί με την αυξημένη ικανότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που θα απαιτηθεί».

Αύξηση πωλήσεων στην Ευρώπη

Η Toyota Motor Europe αναμένει να παραδώσει 1,07 εκατομμύρια οχήματα το 2021, που σημαίνει εκτιμώμενο μερίδιο αγοράς 6,3%. Αυτό αποτελεί νέο ρεκόρ και αύξηση 80 χιλιάδων μονάδων σε σύγκριση με το 2020. Το 2022, η TME σχεδιάζει να πουλήσει περίπου 1,3 εκατομμύρια οχήματα για μερίδιο αγοράς 6,5% - άλλο ένα νέο ρεκόρ.

toyota

Η αναμενόμενη αύξηση των πωλήσεων κατά 230.000 μεταξύ 2021 και 2022 θα έρθει από την ευρείας διαθεσιμότητας των οχημάτων που βασίζονται στις πλατφόρμες TNGA και στο υψηλότερο ποσοστό ηλεκτροκίνησης, που είναι περίπου 70% αυτή τη στιγμή. Θα έρθει επίσης από τη δυναμική είσοδο νέων μοντέλων, όπως το νέο bZ4X, το Aygo X, το GR86 και η Corolla Cross.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!