Έρχεται το πρώτο mega scooter με Cornering ABS (vid)

Νίκος Γιαννούλας
Έρχεται το πρώτο mega scooter με Cornering ABS (vid)
Η Kymco παρουσίασε για πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία scooter το σωτήριο Cornering ABS, φέρνοντας ακόμα εγγύτερα τις supersport μοτοσικλέτες με τα σπορ σκούτερ.

Στη διεθνή έκθεση μοτοσικλέτας του Μιλάνου, την πασίγνωστη EICMA, η Kymco παρουσίαση την καινοτομία του Cornering ABS σε ένα από τα εμβληματικά της μοντέλα, το το AK 550. Από την κυκλοφορία του το 2016, το AK 550 έφερε ένα νέο αέρα μηχανολογικής και ψηφιακής καινοτομίας, με κορυφαίες επιδόσεις αλλά και πρωτοποριακή διασύνδεση με τον αναβάτη μέσω του συστήματος NOODOE.

Σήμερα, με νέα σχεδίαση και αναβαθμισμένο εξοπλισμό, το AK 550 σηματοδοτεί άλλο ένα σημαντικό ορόσημο.

Το AK 550, πήρε το όνομά του από την 50ή επέτειο της KYMCO και αποτελεί μια κινούμενη βιτρίνα των τεχνολογιών που έχει αναπτύξει και της εμπειρίας που έχει αποκομίσει η KYMCO. Το νέο AK 550 ανεβάζει την ιδέα «Thrills of Touring» στο ανώτερο επίπεδο με το μοναδικό σύστημα ανάρτησης, τα αναβαθμισμένα φώτα ημέρας στους προβολείς και τα πιο πρόσφατα συστήματα υποβοήθησης, εξασφαλίζοντας σε κάθε αναβάτη κορυφαίες επιδόσεις στην κατηγορία και απόλυτη οδηγική απόλαυση.

Η ολοκαίνουργια σχεδίαση καθιστά το νέο AK 550 ακόμα πιο κομψό αλλά και δυναμικό. Εμπνευσμένη από τα πλήκτρα του πιάνου, η κεντρική κονσόλα του νέου AK 550 διαθέτει λειτουργίες με διακόπτες πιο φιλικούς προς το χρήστη και διαισθητικούς. Αυτοί οι διακόπτες επιτρέπουν στους αναβάτες να χειρίζονται τις λειτουργίες που χρησιμοποιούν πιο συχνά, όπως το κάλυμμα του ρεζερβουάρ καυσίμου, το άνοιγμα της σέλας, το μηδενισμό του μερικού χιλιομετρητή και την κλειδαριά του τιμονιού.

Το πρώτο και μόνο με Cornering ABS

Tο νέο AK 550 είναι εξοπλισμένο με το Cornering ABS, μια λειτουργία του συστήματος αντιμπλοκαρίσματος των τροχών που εξασφαλίζει το υψηλότερο επίπεδο προστασίας και ασφάλειας στις στροφές. Διαθέτει επίσης σύστημα ελέγχου πρόσφυσης το οποίο αποτρέπει την απώλεια πρόσφυσης του πίσω τροχού σε γλιστερούς δρόμους και ανώμαλες επιφάνειες.

Άλλα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το ηλεκτρονικό γκάζι, cruise control και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο καθ' ύψος φέρινγκ. Με όλες αυτές τις αναβαθμίσεις, το νέο AK 550 είναι πιο ασφαλές, πιο άνετο αλλά και πιο αποτελεσματικό από ποτέ.

O Euro 5 δικύλινδρος κινητήρας με ισχύ 51 ίππων εξασφαλίζει εντυπωσιακές επιδόσεις με πολύ χαμηλή κατανάλωση, ενώ τα δύο προγράμματα οδήγησης, Rain και Sport, προσαρμόζουν την απόδοση ανάλογα με τις οδικές συνθήκες ή τις απαιτήσεις του αναβάτη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!