Κινδυνεύει με ποινή στο grid της Βραζιλίας ο Χάμιλτον!

Κινδυνεύει με ποινή στο grid της Βραζιλίας ο Χάμιλτον!
Ο Λιούις Χάμιλτον περιμένει την απόφαση της Mercedes αναφορικά με το αν θα αλλάξει κινητήρα στο GP Βραζιλίας, πράγμα που θα του επιφέρει ποινή στην εκκίνηση του αγώνα.

Μόλις τέσσερις αγώνες απομένουν για το τέλος της φετινής σεζόν της Formula 1 και η μάχη στο Πρωτάθλημα Οδηγών και Κατασκευαστών κορυφώνεται. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βρίσκεται στη Βραζιλία για τον 19ο γύρο της χρονιάς, με ομάδες και οδηγούς να αναμένουν με αγωνία ακόμα ένα συναρπαστικό τριήμερο.

Το GP Βραζιλίας έχει στο πρόγραμμά του, τον τελευταίο Αγώνα Sprint. Αυτό σημαίνει πως οι κατατακτήριες θα διεξαχθούν την Παρασκευή και το Sprint 24 γύρων του Σαββάτου θα κρίνει τη σειρά εκκίνησης της Κυριακής.

Όμως δεν είναι όλα ρόδινα στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ, καθώς ο Λιούις Χάμιλτον περιμένει να μάθει το αν θα βάλει νέο κινητήρα στο μονοθέσιό του. Ο Βρετανός 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δέχθηκε ποινή 10 θέσεων στο GP Τουρκίας, καθώς φόρεσε τον τέταρτο κινητήρα, όμως παραμένει άγνωστο το αν θα χρειαστεί εκ νέου αλλαγή.

Στο πλαίσιο του GP Βραζιλίας, ο Χάμιλτον ανέφερε πως δεν γνωρίζει ακόμα το αν θα δεχθεί ποινή στο Σάο Πάολο. «Δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο ακόμα, δεν γνωρίζω. Δεν νομίζω πως οι κινητήρες έχουν φτάσει καν στην πίστα. Αυτό που γνωρίζω είναι πως οι κινητήρες μου είναι μια χαρά. Αλλά θα μάθω όμως σίγουρα, δεν έχουμε πραγματοποιήσει καν τους προληπτικούς μας ελέγχους».

Hamilton 2021

Το γεγονός που ανέφερε ο Χάμιλτον ότι δεν έχουν φτάσει ακόμα οι κινητήρες, οφείλεται στις καθυστερήσεις μεταφοράς εξοπλισμού των ομάδων από το Μεξικό προς τη Βραζιλία.

Σε περίπτωση που ο οδηγός της Mercedes βάλει πέμπτο κινητήρα στο μονοθέσιό του, τότε βάσει κανονισμών θα δεχθεί 5 και όχι 10 θέσεις στην εκκίνηση της Κυριακής. Ο μεγάλος του αντίπαλος, Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing έβαλε νέο κινητήρα στο GP Ρωσίας πριν τον Βρετανό και δεν αποκλείεται να χρειαστεί κι εκείνος αλλαγή πριν το τέλος της σεζόν.

Η διαφορά μεταξύ των δύο οδηγών στο Πρωτάθλημα είναι μόλις 19 βαθμοί με τέσσερις αγώνες να απομένουν για το τέλος του 2021.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!