Κινδύνεψε η διεξαγωγή του GP Βραζιλίας

Κινδύνεψε η διεξαγωγή του GP Βραζιλίας
Οι ομάδες της Formula 1 είχαν μεγάλες καθυστερήσεις στη μεταφορά εξοπλισμού από το Μεξικό προς τη Βραζιλία.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 βρίσκεται στο μέσον του τελευταίου της triple-header πριν το τέλος της σεζόν. Ο αγώνας στο Μεξικό ακολουθείται από αυτόν της Βραζιλίας, ενώ ομάδες και οδηγοί θα μεταφερθούν την επόμενη εβδομάδα στο Κατάρ για τον πρώτο αγώνα στην πίστα του Λοσέιλ.

Όμως το σπορ βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, λόγω κακοκαιρίας τη Δευτέρα μετά το GP Μεξικού, ο εξοπλισμός των ομάδων δεν έφυγε από την πίστα Autodromo Hermanos Rodriguez. Αυτό περιλαμβάνει από όλα τα εξαρτήματα των μονοθεσίων, εργαλεία και όλα τα απαραίτητα που χρειάζονται ώστε να στήσουν τα γκαράζ τους.

Το αγωνιστικό τριήμερο ξεκινά την Παρασκευή το απόγευμα σε ώρες Ελλάδας και μέχρι αυτή τη στιγμή κάποιες από τις ομάδες δεν έχουν παραλάβει τον απαραίτητο εξοπλισμό για να στήσουν τα γκαράζ τους. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να δουλέψουν υπερωρίες τις επόμενο 24ωρο, ώστε να καταφέρουν να ετοιμαστούν για το αγωνιστικό τριήμερο.

Η επιπλέον πρόκληση θα αλλάξει τον προγραμματισμό των ομάδων σε ένα απαιτητικό τριήμερο. Το GP Βραζιλίας διαθέτει τον τρίτο και τελευταίο Αγώνα Sprint για το 2021, κάτι το οποίο σημαίνει πως οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για την Παρασκευή. Αυτό δεν αποκλείεται να είναι ο λόγος που κάποιες ομάδες θα δυσκολευτούν κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Ο Αγώνας Sprint διάρκειας 24 γύρων θα διεξαχθεί στο Σάββατο και θα κρίνει τη σειρά εκκίνησης της Κυριακής.

Από τη μεριά της η Formula 1 ήταν καθησυχαστική, επιβεβαιώνοντας πως το GP Βραζιλίας θα διεξαχθεί κανονικά. Όμως δεν αναφέρθηκε τίποτα για τον φόρτο εργασίας των ομάδων εν μέσω τεράστιας μάχης στο Πρωτάθλημα Οδηγών ανάμεσα στους Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον.

Φωτογραφία: Alfa Romeo Racing

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!