O Λεμπ έκανε δοκιμές με το υβριδικό Ford Puma Rally1

Πάνος Σεϊτανίδης
O Λεμπ έκανε δοκιμές με το υβριδικό Ford Puma Rally1
Ψήνεται η μεγάλη επιστροφή του εννιά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στο WRC.

Το μικρόβιο των αγώνων δεν μπορεί να βγει εύκολα από το DNA των οδηγών-θρύλων όπως ο Σεμπαστιέν Λεμπ. Έτσι, παρότι οδεύει για τα 48, όχι μόνο δεν έχει στο πλάνο του να εγκαταλείψει τους αγώνες αλλά όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζει και τη μεγάλη επιστροφή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι!

Ο σπουδαίος Γάλλος οδηγός έχει να τρέξει σε γύρο του WRC από το Ράλι Τουρκίας του 2020, έχοντας από το 2012 όταν και κατέκτησε τον τελευταίο τίτλο του, ακολουθήσει περιορισμένα προγράμματα κι αυτά όχι όλες τις σεζόν. Το 2013 έτρεξε μόνο σε τέσσερα ράλι, βέβαια αυτό ήταν αρκετό για να τον φέρει 8ο στη βαθμολογία, αφού κέρδισε στο Μόντε Κάρλο και την Αργεντινή και ήταν δεύτερος στη Σουηδία. Σε χρονιά που έτρεχε παράλληλα στο FIA GT και έκανε και εμφανίσεις στο RallyCross και το Porsche Super Cup.

Το 2014 και το 2015 επικεντρώθηκε στο WTCC (τρίτος στον κόσμο και τις δύο χρονιές), ενώ το 2015 έτρεξε ξανά στο Porsche Supercup και είχε μία εμφάνιση στο WRC, τερματίζοντας στους βαθμούς στο Ράλι Μόντε Κάρλο.

Sebastien Loeb

Έπειτα στράφηκε στο Ράλι Ντακάρ, το οποίο «κυνηγάει» από το 2016, έχοντας εκείνη και την επόμενη σεζόν φουλ πρόγραμμα και στο Rallycross. Στο WRC τον είδαμε ξανά το 2018, με 3 εμφανίσεις και μία μνημειώδη νίκη στην Ισπανία!

Ενώ θα περίμενε κανείς μετά από αυτή να σηκώσει… χειρόφρενο στην ζηλευτή καριέρα του, αυτός εντάχθηκε στη Hyundai Motorsport, ακολουθώντας πρόγραμμα επιλεκτικών αγώνων. Έτρεξε σε 6 ράλι του 2019, ανεβαίνοντας στο βάθρο στη Χιλή ενώ πέρυσι συμμετείχε σε άλλους δύο, ανεβαίνοντας στο βάθρο στην Τουρκία.

Φέτος, ξεκίνησε και την περιπέτεια της Extreme E, του θεσμού των ηλεκτρικών SUV που αγωνίζονται σε μέρη όπου είναι έκδηλες οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Τρέχει μάλιστα με την ομάδα του πρωταθλητή της Formula 1, Lewis Hamilton.

Και τώρα, εν μέσω προετοιμασίας για το Ράλι Ντακάρ, ένωσε τις δυνάμεις του με την M-Sport και ξεκίνησε δοκιμές με το Ford Puma Rally1. Δεδομένου πως το WRC μπαίνει σε μία νέα εποχή, με υβριδικά αυτοκίνητα, όλα αλλάζουν. Και η εμπειρία του Λεμπ θα μπορούσε να αποτελέσει τεράστιο ατού για την ομάδα του Μάλκολμ Ουίλσον που σε αντίθεση με τις Toyota και Hyundai, δεν είναι εργοστασιακή.

Ford Puma Rally1 testing

Ο Αλσατός έκανε δοκιμές στην άσφαλτο, επί Ισπανικού εδάφους και συγκεκριμένα στην περιοχή Βικ. Μάλιστα, όπως φημολογείται, δεν ήθελε απλά να πάρει μία γεύση από αυτή τη νέα γενιά αυτοκινήτων. «Ψήνεται» η επιστροφή του, πράγμα που αν συμβεί, σίγουρα θα φέρει ενθουσιασμό.

Πέραν του Λεμπ, για λογαριασμό της βρετανικής ομάδας θα οδηγεί φέτος ο Κρεγκ Μπριν που ήρθε από τη Hyundai για να αναλάβει ηγετικό ρόλο ενώ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα διατηρήσουν τις θέσεις τους οι Αντριέν Φουρμό και Γκας Γκρίνσμιθ.

To παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι του 2022, αρχίζει στις 20-23 Ιανουαρίου, κλασικά από το Μόντε Κάρλο.

Φωτογραφίες: M-Sport, Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!