Ο Μπριν στην M-Sport το 2022

Ο Μπριν στην M-Sport το 2022
Ο Κρεγκ Μπριν θα προστεθεί στο δυναμικό της M-Sport Ford το 2022, υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας 2 ετών.

Ο Κρεγκ Μπριν θα πραγματοποιήσει την πλήρη επιστροφή του στο WRC το 2022 με την ομάδα της M-Sport. To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) μπαίνει σε μια νέα εποχή, με τα υβριδικά Rally1 να κάνουν το ντεμπούτο τους στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, η M-Sport Ford το 2022 θα αγωνίζεται με το νέο Ford Puma WRC, που αντικαθιστά το Fiesta WRC.

O 31χρονος από το 2019 έχει συμμετάσχει στο WRC σε περιορισμένο αριθμό αγώνων με την ομάδα της Hyundai και φέτος έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του. Μάλιστα στο 2021 έχει τρία συνεχόμενα βάθρα σε Εσθονία, Βέλγιο και Φινλανδία.

Ο Ιρλανός ήταν πολύ χαρούμενος με την ανακοίνωση πως έχει εξασφαλιστεί το μέλλον του στο WRC για τα επόμενα δύο χρόνια. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα αγωνίζομαι με την M-Sport Ford World Rally Team με τον Πολ για συνοδηγό μου. Έχουμε περάσει πολλά στο WRC και τώρα μας έχει δοθεί το χρυσό εισιτήριο να οδηγήσουμε για την ομάδα με το μεγαλύτερο κύρος στο πρωτάθλημα. Η Ford ήταν πάντα στην καρδιά μου έχοντας ξεκινήσει την καριέρα μου με ένα Ford Fiesta R2, κερδίζοντας το Junior World Rally Championship και μετά κέρδισα το S2000 World Rally Championship με ένα Ford Fiesta S2000. Αγαπώ τους αγώνες ράλι, ειδικά την ιστορία τους».

M-Sport Ford WRC

Ο Μπριν έχει ήδη οδηγήσει το νέο Ford Puma Rally1 στην Κάμπρια της Μ. Βρετανίας, ενώ αργότερα μέσα στο μήνα θα πραγματοποιήσει εκ νέου δοκιμές στην Ισπανία. Ο Μπριν έγινε ο πρώτος οδηγός που ανακοίνωσε επίσημα η M-Sport Ford για το 2022. Ο Αντριέν Φουρμό έχει ενεργό ρόλο στην εξέλιξη του Puma και αναμένεται να είναι ο δεύτερος οδηγός της ομάδας.

Η M-Sport στοχεύει στη συμμετοχή στο WRC με τρία αγωνιστικά αυτοκίνητα το 2022, με τον Γκας Γκρίνσμιθ και τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Σεμπαστιέν Λεμπ να είναι οι υποψήφιοι οδηγοί.

Image credit: Ford

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!