Πόσο κοστίζει το κορυφαίο Skoda Enyaq;

Πάνος Σεϊτανίδης
Πόσο κοστίζει το κορυφαίο Skoda Enyaq;
Η έκδοση iV 80x του πρώτου ηλεκτρικού SUV της Τσέχικης μάρκας είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα.

Το Skoda Enyaq, το μοντέλο που ήρθε να αλλάξει το ρου της ιστορίας για την Τσέχικη μάρκα καθώς αποτελεί το πρώτο της ηλεκτρικό SUV, απέκτησε έναν ακόμα εκπρόσωπο στην ελληνική αγορά. Ο λόγος για την κορυφαία σε απόδοση έκδοση iV 80x, των 265 αλόγων.

Μετά τη «βασική» επιλογή του iV 60 των 148 ίππων (την οποία δοκιμάσαμε εκτενώς, μπορείτε να δείτε εικόνες, εντυπώσεις και video πατώντας εδώ), το iV 80 των 180 ίππων και το iV 80 Sportline των 204 ίππων, η Skoda φέρνει λοιπόν και πέμπτη επιλογή, που δεν είναι απλά ισχυρότερη, είναι και η μοναδική τετρακίνητη.

Skoda Fabia Enyaq iV80x

Φέρει και δεύτερο ηλεκτροκινητήρα, έχοντας έναν σε κάθε άξονα. Η συνολική απόδοση του μοντέλου που πατά στην αρθρωτή πλατφόρμα MEB του VW Group, σκαρφαλώνει στα 195 kW (265 PS), η ροπή στα 415 Nm, η επιτάχυνση 0-100 χιλιόμετρα/ώρα έρχεται σε 6.9 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χιλιόμετρα/ώρα.

Όσο για τη μπαταρία, είναι ενεργειακής χωρητικότητας 82 kWh και εξασφαλίζει στο Skoda Enyaq iV 80x αυτονομία που μπορεί να ξεπεράσει τα 500 χιλιόμετρα. Μπορεί όμως, χάρη στην τεχνολογία ταχυφόρτισης, να ανακτήσει το 80% της ενέργειάς της σε περίπου 40 λεπτά.

Skoda Enyaq iV80x

Όσο για το βασικό ερώτημα, του πόσο κοστίζει στην ελληνική αγορά, η ενδεικτική λιανική τιμή απόκτησης της κορυφαίας αυτής έκδοσης είναι στα 50.300€ ενώ δικαιούται κρατικής επιδότησης μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!