Test Drive Skoda Enyaq iV 60 (pics & vid)

Νίκος Γιαννούλας
Test Drive Skoda Enyaq iV 60 (pics & vid)
Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Skoda σηματοδοτεί το μέλλον όχι μόνο της τσέχικης μάρκας αλλά και συνολικά της κατηγορίας

Το κυρίαρχο στοιχείο που διαφοροποιεί το Enyaq από κάθε άλλο Skoda αλλά και από πολλά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μπαταρίας αφορά τη σχεδίαση και την κατασκευή του. Δημιουργήθηκε από την αρχή ως αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μπαταρίας και έτσι επωφελείται από το σύνολο των τεχνολογιών αιχμής που έχει αναπτύξει το Volkswagen Group, για τη νέα γενιά των ηλεκτρικών του αυτοκινήτων.

Skoda Enyaq iV 60

Το πλαίσιο ΜΕΒ έχει αναπτυχθεί ειδικά και μόνο για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, με αποτέλεσμα να προσφέρει κορυφαία ασφάλεια, ιδανική χωροταξία, πολύ χαμηλό κέντρο βάρους και φυσικά προηγμένες λύσεις σε αναρτήσεις και μετάδοση της κίνησης.

Επιπρόσθετα, υποστηρίζει όλα το προηγμένο hardware που απαιτείται ώστε να λειτουργούν ιδανικά τα ψηφιακά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, online επικοινωνίας του αυτοκινήτου αλλά και διασύνδεσης με τους επιβάτες.

Skoda Enyaq iV 60

Υπόδειγμα κομψότητας

Τα πάντα νέα, τα πάντα διαφορετικά: το αμάξωμα του Skoda Enyaq iV είναι ένα σύγχρονο γλυπτό, με εξαίρετες αναλογίες από κάθε γωνία θέασης. Η διάκριση από το διεθνή οργανισμό Red Dot για το σχεδιασμό του, αποτελεί την απόδειξη της προσοχής σε κάθε λεπτομέρεια.

Skoda Enyaq iV 60

Ακριβώς όπως και στο εσωτερικό, όπου οι χρωματικές επιλογές, η σχεδιαστικές γραμμές και η απαράμιλλη ποιότητα των υλικών, δημιουργούν την αίσθηση της απέριττης πολυτέλειας. Ο πληρέστατος εξοπλισμός της έκδοσης Launch Edition, μπορεί να κακομάθει και τον πλέον απαιτητικό οδηγό ή επιβάτη, ενώ η απόλυτη ηρεμία και ησυχία απογειώνουν την απόλαυση κάθε διαδρομής.

Skoda Enyaq iV 60

Στην περίπτωση ωστόσο του Enyaq iV η φόρμα εξυπηρετεί και τη λειτουργικότητα, όχι μόνο την αισθητική. Δεκάδες έξυπνες λύσεις στο εσωτερικό, μεγάλοι χώροι και διαθέσιμος όγκος για τις αποσκευές 585 λίτρων, καθιστούν το μοντέλο ιδανικό για κάθε απόδραση.

Η παραμικρή λεπτομέρεια στο νέο Skoda Enyaq iV αρκεί για να κεντρίσει επί μακρόν το ενδιαφέρον τόσο του λάτρη της τεχνολογίας, όσο και την προηγμένης αισθητικής. Ανεπανάληπτη εμπειρία ωστόσο αποτελεί η οδήγησή του.

Skoda Enyaq iV 60


Δύναμη με απόλυτο έλεγχο


Η απόδοση του ηλεκτρικού κινητήρα, με 180 ίππους ισχύος και 320 Nm ροπής άμεσα αποδιδόμενης, αρκεί για να επιταχύνει με εντυπωσιακό και αμείωτο ρυθμό το μοντέλο. Η αυτόματη μετάδοση δεν απαιτεί τίποτα περισσότερο από το πάτημα του γκαζιού, ενώ η ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση καθιστά το πεντάλ του φρένου σπάνιο στη χρήση. Με εμβέλεια τέλος άνω των 400 χιλιομέτρων με μια πλήρη φόρτιση, κάθε ταξίδι είναι εύκολα εφικτό.

Skoda Enyaq iV 60


Οι αναρτήσεις ισοπεδώνουν κάθε κακοτεχνία του οδοστρώματος, την ίδια στιγμή που εξασφαλίζουν εξαιρετικό έλεγχο του αμαξώματος τόσο στις υψηλές ταχύτητες όσο και στις στροφές. Αργά ή γρήγορα, χαλαρά ή δυναμικά, όπως και αν αποφασίσει να κινηθεί ο οδηγός με το νέο Skoda Enyaq iV, το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο: η απόλαυση κάθε διαδρομής.

Skoda Enyaq iV 60


Το video που ακολουθεί αποτυπώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την εντελώς νέα και ταυτόχρονα συναρπαστική αίσθηση της οδήγησης του νέου Skoda Enyaq iV. Σηματοδοτεί δε ένα μέλλον αυτοκίνησης γεμάτο πλεονεκτήματα, που μπορούμε να ζήσουμε σήμερα, τώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!