Ο Βινιάλες νιώθει πιο χαρούμενος από ποτέ στην Aprilia

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Ο Βινιάλες νιώθει πιο χαρούμενος από ποτέ στην Aprilia
Ο Μάβερικ Βινιάλες νιώθει πλήρως αναζωογονημένος έπειτα από τις πρώτες δοκιμές που πραγματοποίησε με την ομάδα της Aprilia.

O Μάβερικ Βινιάλες είναι πλέον με κάθε επισημότητα αναβάτης της Aprilia και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο GP Αραγονίας το τριήμερο 10-12 Σεπτεμβρίου. Η μετακίνησή του στην ιταλική ομάδα ήρθε έπειτα από την αποχώρησή του από τη Yamaha, με τη συνεργασία των δύο να λήγει άδοξα και πρόωρα.

Ο Βινιάλες μίλησε για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του και με δηλώσεις του στο motorsport.com φάνηκε πιο χαρούμενος από ποτέ. «Δεν ήμουν ποτέ πιο χαρούμενος στη ζωή μου. Είμαι τόσο χαρούμενος γιατί μετά από 5 χρόνια στη Yamaha είχα τόσα πολλά σκαμπανεβάσματα και δεν καταλάβαινα το λόγο. Στην τελική αναρωτήθηκα "τι μου συμβαίνει;", αλλά με το που οδήγησα την Aprilia κατάλαβα τις πιθανότητές μου. Γνωρίζω τι μπορώ να κάνω και ήταν πολύ θετικό που ήμουν αμέσως γρήγορος γιατί μπορώ να κάνω τώρα 6 αγώνες. Είναι πολύ καλύτερο από 5 ημέρες δοκιμών και θα προσπαθήσω να ετοιμάσω μαζί με τον Αλέις Εσπαργκαρό στη μοτοσικλέτα του 2022, κάτι που είναι πολύ σημαντικό».

Η επιστροφή του Βινιάλες τόσο γρήγορα στην αγωνιστική δράση ήταν κάτι που δεν περίμενε ο ίδιος. «Ειλικρινά, περίμενα να είμαι στο σπίτι μου μέχρι τον Νοέμβριο, περιμένοντας τηλέφωνο να οδηγήσω και πάλι. Η ευκαιρία αυτή ήρθε επειδή έφυγα από τη Yamaha και η Aprilia μου έδωσε την δυνατότητα να οδηγήσω. Εξεπλάγην που κατάφερα να προσαρμοστώ τόσο γρήγορα. Το μόνο που πρέπει να αλλάξω είναι ο τρόπος που φρενάρω. Είμαι ακόμα σε διαδικασία εκμάθησης».

Ο Βινιάλες στο διάστημα που αγωνίστηκε στο 2021 με τη Yamaha κατάφερε να συγκεντρώσει 95 βαθμούς και έως τώρα βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!