Ο Βινιάλες θα τρέξει με την Aprilia στο Αραγκον

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Ο Βινιάλες θα τρέξει με την Aprilia στο Αραγκον
Ο Μάβερικ Βινιάλες δεν θα παραμείνει άλλο εκτός MotoGP, καθώς από τον επόμενο αγώνα στο Αραγκόν θα αγωνίζεται για λογαριασμό της Aprilia.

O Μάβερικ Βινιάλες είχε έως τώρα μια πολύ άσχημη αγωνιστική σεζόν στο 2021, βλέποντας τις σχέσεις του με τη Yamaha να καταρρέουν. Οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία για λύση του συμβολαίου τους στο τέλος της χρονιάς έπειτα από τη δραματική πτώση απόδοσής του, με αποκορύφωμα η τελευταία θέση στο GP Γερμανίας. Η Yamaha δεν επέτρεψε στον Ισπανό να πάρει μέρος στο GP Αυστρίας έπειτα από ηθελημένη προσπάθειά του να προκαλέσει ζημιά στον κινητήρα της M1 στο GP Στυρίας. Λίγα 24ωρα αργότερα ο Βινιάλες αποχώρισε οριστικά από το ιαπωνικό εργοστάσιο.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η συμφωνία του Βινιάλες με την Aprilia για τη σεζόν του 2022. Όμως η αποχώρησή του από τη Yamaha έδωσε την ευκαιρία στην ιταλική ομάδα να τον εντάξει νωρίτερα στο δυναμικό της. Ο Βινιάλες βρέθηκε στην πίστα του Μισάνο για ένα ιδιωτικό τεστ δύο ημερών οδηγώντας την RS-GP. O Ισπανός εντυπωσίασε την ομάδα μόλις με μία ημέρα δοκιμών και τώρα του δίνεται η χρυσή ευκαιρία να αγωνιστεί και πάλι στο πρωτάθλημα του MotoGP.

H Aprilia ανακοίνωσε πως ο Βινιάλες θα είναι επίσημος οδηγός της ομάδας από τον επόμενο αγώνα που θα διεξαχθεί το τριήμερο 10-12 Σεπτεμβρίου στην πίστα του Αραγκόν. Ο Ισπανός θα αντικαταστήσει για το υπόλοιπο της χρονιάς τον Λορένζο Σαβαντόρι, ο οποίος θα επιστρέψει στο ρόλο του δοκιμαστή αλλά θα τον δούμε ως συμμετοχή wildcard και σε κάποιους αγώνες φέτος.

Η Aprilia κατέκτησε το πρώτο της βάθρο στο MotoGP στο GP Μ. Βρετανίας διά χειρός Αλέις Εσπαργκαρό. Ο Βινιάλες θα πλαισιώσει τον συμπατριώτη του στην ιταλική ομάδα, με τους δύο να έχουν ήδη υπάρξει teammates τις σεζόν 2015-2016 στη Suzuki.

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!