O Βινιάλες εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του με την Aprilia

Κώστας Παστρίμας
O Βινιάλες εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του με την Aprilia
H γνωριμία του Μάβερικ Βινιάλες με τη μοτοσικλέτα της Aprilia στο Μιζάνο πήγε πάρα πολύ καλά.

Η επεισοδιακή διακοπή της συνεργασίας του Μάβερικ Βινιάλες με τη Yamaha κυριάρχησε στην ειδησεογραφία του MotoGP τον προηγούμενο καιρό αλλά πλέον ο Ισπανός ανήκει στο δυναμικό της Aprilia. Πολύ σύντομα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, η ιταλική ομάδα προγραμμάτισε ένα διήμερο δοκιμών (31/8-1/9) στην πίστα του Μιζάνο, για να μπορέσει ο Βινιάλες να γνωρίσει την καινούρια του μοτοσικλέτα και να αξιολογηθεί αν μπορεί να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του σε κάποιον από τους επόμενους αγώνες.

Στις 31/8 ο Βινιάλες βρέθηκε στην ιταλική πίστα για την πρώτη από τις δύο ημέρες των δοκιμών και έκανε τους πρώτους του γύρους πάνω στην RS-GP. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Ιταλία, ο Ισπανός συμπλήρωσε περίπου 60 γύρους στην πίστα και σημείωσε μερικούς πολύ εντυπωσιακούς χρόνους. Δεν υπήρξε επίσημη χρονομέτρηση και η Aprilia δεν δημοσίευσε χρόνους, αλλά φαίνεται ότι ο καλύτερος γύρος του Βινιάλες ήταν κοντά στο 1.33, δηλαδή ήταν μόνο 7 δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος από το χρόνο που είχε σημειώσει ο Αλέιξ Εσπαργκαρό στις κατατακτήριες δοκιμές του 2020 στην ίδια πίστα.

Πολλές παράμετροι είναι άγνωστες, προφανώς, καθώς πρόκειται για ιδιωτικές δοκιμές, το πρώτο δείγμα όμως είναι πολύ θετικό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Aprilia είναι πολύ διαφορετική μοτοσικλέτα από τη Yamaha που οδηγούσε ο Βινιάλες τα τελευταία 4,5 χρόνια,. Η κυριότερη διαφορά εντοπίζεται στον κινητήρα, καθώς εκείνος της Aprilia είναι V4 ενώ της Yamaha, όπως και της Suzuki, που ο Ισπανός οδηγούσε παλιότερα, είναι 4κύλινδρος σε σειρά.

Η απογευματινή βροχή στο Μιζάνο διέκοψε τις δοκιμές, που συνεχίζονται την Τετάρτη 1/9. Από την Aprilia δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση για το αν ο Βινιάλες θα τρέξει φέτος με την ομάδα, αλλά θεωρείται πολύ πιθανό ο Ισπανός να κάνει επίσημα το ντεμπούτο του στην ίδια πίστα, στο Μιζάνο δηλαδή, στις 17-19 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!