Τι είπαν οι πρωταγωνιστές του πιο ανατρεπτικού αγώνα MotoGP όλων των εποχών

Γιώργος Βαρίνος
Τι είπαν οι πρωταγωνιστές του πιο ανατρεπτικού αγώνα MotoGP όλων των εποχών
Είδαμε έναν συγκλονιστικό αγώνα με τρομερές ανατροπές εξ αιτίας της βροχής στους 5 τελευταίους γύρους. Ας δούμε τι είπαν οι πρωταγωνιστές που είδαν τελικά το βάθρο.

Μπραντ Μπίντερ 1ος

«Δεν ήμουν ποτέ τόσο φοβισμένος ότι μπορεί να πέσω. Ήταν πραγματικά πολύ τρομακτικό. Είδα την βροχή, είδα ότι όλοι μπήκαν για αλλαγή μοτοσυκλέτας και απλά πήρα το ρίσκο, πίεσα πάρα πολύ τον πρώτο γύρο και μετά άρχισε το μπροστινό και το πίσω ελαστικό μου, να γλυστρά σαν να οδηγώ σε πάγο. Δεν είχα καθόλου φρένα, πιστεύω «κάποιος» με κράτησε εκεί αν και κάποιες στιγμές ένιωσα ότι έπεσα. Θέλω να ευχαριστήσω την Red Bull και την KTM. Ήταν ωραίο που πήρα αυτό το ρίσκο. Ήταν πολύς χρόνος από την τελευταία φορά που κέρδισα έναν αγώνα από την Τσεχία πέρυσι. Ήταν καταπληκτικά και δεν βλέπω την ώρα για τον επόμενο αγώνα.»

Πέκο Μπανάια 2ος

«Έκανα καλή δουλειά και στο τέλος το έσωσα. Σε όλο τον αγώνα είχαμε συνεχώς λίγη βροχή, ήταν πολύ δύσκολο να πιέσεις αλλά όταν είδα ότι η ώρα ήταν η κατάλληλη πίεζα, πίεζα και ο ρυθμός ήταν καλός αλλά μετά από εικοσιδύο γύρους, στους έξι τελευταίους άρχισε δυνατή βροχή και πιστεύω πως ήταν σωστή η απόφαση να μπω μέσα και να αλλάξω μοτοσυκλέτα. Ο Μπραντ έκανε τρομερή δουλειά και ήταν κάτι τρομερό καθώς αυτή η πίστα με τα σλικ ήταν πάρα πολύ δύσκολη με βροχή. Έτσι πιστεύω πως έκανα τρομερή δουλειά. Το προσπαθήσαμε και στον τελευταίο γύρο ήταν πολύ ωραίο να δω πως πολλοί οδηγοί είχαν μείνει με τα σλικ και κατάφερα να τους περάσω και να μείνω δεύτερος. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.»

Χόρχε Μαρτίν 3ος

«Κάναμε φοβερή δουλειά σήμερα. Ήξερα ότι είχα το ρυθμό αν και το μπροστινό ήταν πολύ ζεστό και το έχανα σε κάθε στροφή και όταν δημιουργήθηκε κάποια διαφορά από τους πρώτους άρχισα να αισθάνομαι καλύτερα και άρχισα να τους πλησιάζω αλλά μετά η μοτοσυκλέτα είχε στην ευθεία πολλές ταλαντώσεις και φοβόμουν ότι ίσως σκάσει το λάστιχο και είδα ότι μένουν μόλις πέντε γύροι. Μετά η βροχή ήρθε και ήταν πολύ τρομαχτικό με τα σλικ στη βροχή. Μόλις μπόρεσα μπήκα μέσα και όταν πέρασα την γραμμή τερματισμού είδα ότι ήμουν ενδέκατος και είπα ότι κατέστρεψα τον αγώνα μου αλλά είδα ότι αρκετοί οδηγοί είχαν μείνει μέσα με τα σλικς! Έτσι πέρασα επτά οδηγούς. Είμαι πολύ χαρούμενος, σούπερ χαρούμενος, ήταν φοβερός αγώνας. Ευχαριστώ την ομάδα που έκανε πολύ καλή δουλειά.»

Διαβάστε εδώ τι έγινε σε αυτόν τον καταπληκτικό αγώνα.

Αυτή είναι η επίσημη τελική κατάταξη του αγώνα:

ee

Και αυτή είναι η κατάταξη του Πρωταθλήματος μετά και τον αγώνα της Αυστρίας:

ηηη

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!