MotoGP Αυστρίας: Ο γενναίος Μπίντερ κέρδισε μέσα από το χάος

Κώστας Παστρίμας
MotoGP Αυστρίας: Ο γενναίος Μπίντερ κέρδισε μέσα από το χάος
Ο Μπραντ Μπίντερ έδωσε στην ΚΤΜ τη νίκη μέσα στο σπίτι της αφού ρίσκαρε και δικαιώθηκε όταν ξεκίνησε η βροχή.

Το GP Αυστρίας στην πίστα του Red Bull Ring ήταν ο πιο επεισοδιακός αγώνας της χρονιάς και ο Μπραντ Μπίντερ ήταν ο μεγάλος νικητής σε ένα χαοτικό GP που ξεκίνησε στεγνό και τελείωσε κάτω από δυνατή βροχή. Ο Νοτιοαφρικανός της ΚΤΜ ρίσκαρε και δεν άλλαξε σε βρόχινα ελαστικά όταν ξεκίνησε η βροχή πέντε γύρους πριν από το τέλος και οριακά έφτασε μέχρι τον τερματισμό, για να πάρει τη 2η νίκη στην καριέρα του, μέσα στην έδρα της ομάδας του. Ο Πέκο Μπανάια με Ducati τερμάτισε 2ος και μείωσε τη διαφορά του στο πρωτάθλημα και ο poleman Χόρχε Μαρτίν ήταν 3ος. Οι Ζαρκό και Μαρκέθ είχαν πτώσεις και ο Κουαρταραρό τερμάτισε 7ος.

Εκκίνηση

Παρότι ο καιρός ήταν απόλυτα καλοκαιρινός από το πρωί, λίγα λεπτά πριν από την εκκίνηση άρχισαν να μαζεύονται μαύρα σύννεφα πάνω από το Red Bull Ring. Η βροχή όμως δεν ξεκίνησε την ώρα της εκκίνησης και οι αναβάτες πήραν τις θέσεις τους με την πίστα στεγνή και σλικ ελαστικά στις μοτοσικλέτες τους. Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Μαρτίν έκανε ιδανική εκκίνηση και έφυγε μπροστά, με τον Μπανάια να τον ακολουθεί.

Ο πρώτος γύρος ήταν χαοτικός, με πολλές επαφές ανάμεσα στους αναβάτες και ακόμα περισσότερες αλλαγές θέσεων. Στο τέλος του ο Μπανάια πέρασε πρώτος, με τον Ζαρκό να είναι 2ος και τον Μαρκ Μαρκέθ, που ήταν ο μοναδικός που έβαλε μαλακό ελαστικό, να είναι 3ος, ενώ ο Μαρτίιν έπεσε 4ος και ο Κουαρταραρό 5ος.

Ομηρικές μάχες στο ξεκίνημα

Ο Μαρκ Μαρκέθ στο πρώτο κομμάτι του αγώνα είχε εξαιρετικό ρυθμό και πέρασε τον Ζαρκό για τη 2η θέση, αλλά λίγο αργότερα ο Μαρτίν, που στο μεταξύ είχε ανέβει 3ος, τον ξαναπέρασε για να πάρει εκείνος τη 2η θέση. Όχι για πολύ, όμως, καθώς λίγο αργότερα ο Μαρκέθ πέρασε ξανά, ενώ ο Κουαρταραρό ανέβηκε 3ος και αργότερα με μια εκπληκτική κίνηση από την εσωτερική πέρασε 2ος.

Όσο η βροχή περιοριζόταν σε λίγες σταγόνες και δεν επηρέαζε πολύ την κατάσταση της πίστας, οι μάχες παρέμεναν ομηρικές. Ο Κουαρταραρό ανέβηκε για λίγο στην πρωτοπορία αλλά γρήγορα ο Μπανάια τον ξαναπέρασε για να πάρει την 1η θέση, ενώ ο Μαρκέθ ακολουθούσε από πολύ μικρή απόσταση και ήταν έτοιμος να εκμεταλλευτεί όποια ευκαιρία τού παρουσιαστεί.

Πιο πίσω, το δίδυμο της Pramac Ducati προσπαθούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των πρωτοπόρων αλλά άρχιζε σιγά-σιγά να μένει πίσω. Ο Ζοάν Μιρ, αντιθέτως, ανέβαζε το ρυθμό του και έφτασε πίσω από τον Ζαρκό στην 6η θέση. Ο Ζαρκό όμως λίγους γύρους αργότερα είχε πτώση και εγκατέλειψε.

Η επίθεση του Μαρκέθ

Οι τρεις πρώτοι, Μπανάια, Κουαρταραρό και Μαρκέθ, συνέχιζαν απομακρύνονται από τους διώκτες τους και ένα λάθος του Γάλλου της Yamaha έδωσε στον Ισπανό της Repsol Honda την ευκαιρία να περάσει στη 2η θέση και να κυνηγήσει εκείνος τον Ιταλό της Ducati για τη νίκη. Λίγο αργότερα πέρασε προσωρινά αλλά ο Μπανάια ανταπέδωσε αμέσως και ξαναπέρασε πρώτος.

Η βροχή ανακάτεψε την τράπουλα

Απέμεναν μόνο 5 γύροι και η βροχή άρχισε να δυναμώνει και στην πίστα άρχισε ο πραγματικός πόλεμος. Ο Μίλερ και ο Ρινς μπήκαν πρώτοι για να αλλάξουν μοτοσικλέτες και στον επόμενο γύρο μπήκαν και όλοι οι πρωτοπόροι. Οι Μπίντερ, Αλέιξ Εσπαργκαρό, Ρόσι, Λεκουόνα και Μαρίνι αποφάσισαν να το ρισκάρουν και έμειναν στην πίστα με τα σλικ ελαστικά.

Ο αγώνας του Μαρκ Μαρκέθ έληξε άδοξα όταν έπεσε στον πρώτο γύρο μετά την αλλαγή ελαστικών. Ο Μπίντερ δικαιώθηκε για την επιλογή του και στο τέλος κατάφερε να κερδίσει τον χαοτικό αυτόν αγώνα. Ο Πέκο Μπανάια στο τέλος, με τα βρόχινα ελαστικά, τερμάτισε 2ος και ο Χόρχε Μαρτίν τερμάτισε 3ος. Ακολούθησαν οι Μιρ, Μαρίνι, Λεκουόνα, Κουαρταραρό, Ρόσι, Άλεξ Μαρκέθ και Αλέιξ Εσπαργκαρό.

Στο τέλος του αγώνα ο Μπίντερ πήρε ποινή 3 δευτερολέπτων για παραβίαση των ορίων πίστας αλλά η διαφορά του ήταν πολύ μεγάλη από τον δεύτερο και δεν έχασε τη νίκη.

Επόμενος αγώνας είναι το Βρετανικό GP που θα διεξαχθεί στην πίστα του Silverstone το 3ήμερο 27-29 Αυγούστου..

Αποτελέσματα MotoGP Αυστρίας

ηηη

Κατάταξη Πρωταθλήματος μετά τον αγώνα της Αυστρίας

γγγ


Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!