MotoGP Στυρίας FP2: Άνοιξαν οι ουρανοί και ο Σαβαντόρι βρέθηκε στην κορυφή

MotoGP Στυρίας FP2: Άνοιξαν οι ουρανοί και ο Σαβαντόρι βρέθηκε στην κορυφή
Η βροχή έκανε την εμφάνισή της στην πίστα του Red Bull Ring το απόγευμα της Παρασκευής, με τον Λορένζο Σαβαντόρι να κάνει τον ταχύτερο χρόνο.

Το FP2 του GP Στυρίας ήταν πολύ διαφορετικό σε σύγκριση με το FP1, καθώς οι ουρανοί άνοιξαν, η βροχή έπεσε στην πίστα του Red Bull Ring και ο Λορένζο Σαβαντόρι ολοκλήρωσε ταχύτερος. Οι αναβάτες βγήκαν να γράψουν χρονομετρημένες προσπάθειες, με την πίστα να μην στεγνώνει ώστε να βελτιωθούν οι χρόνοι από το πρωινό σκέλος.

Ο Λορένζο Σαβαντόρι έκανε την έκπληξη και πάνω στην Aprilia έγραψε το 1:31.304 και πήρε την 1η θέση στα αποτελέσματα του FP2. O Ιταλός άφησε στη 2η θέση τον Ζοάν Ζαρκό με την Ducati για 0,154 δευτ. Ο Ζοάν Μιρ με τη Suzuki ήταν και πάλι ιδιαίτερα δυνατός και ολοκλήρωσε στην 3η θέση με καλύτερο χρόνο στο 1:31.566.

Ο Πέκο Μπανάια βρέθηκε στην 4η θέση, όμως η διαφορά του ήταν στα 0,8 δευτ. από την ταχύτερη επίδοση του Σαβαντόρι. Ο Αλέις Εσπαργκαρό έγραψε τον 5ο ταχύτερο χρόνο με τη δεύτερη Aprilia. O Άλεξ Ρινς κατάφερε μόλις τον 6ο ταχύτερο χρόνο μπροστά από τον Άλεξ Μάρκεθ, ενώ ταχύτερη KTM ήταν αυτή του Ίκερ Λεκουόνα στην 8η. Ο Μάβερικ Βινιάλες με τη Yamaha ήταν στην 9η θέση, επιβεβαιώνοντας πως η M1 δεν είναι η πιο φιλική στις συνθήκες αυτές. Ο Μάρκ Μάρκεθ δεν πίεσε για γρήγορο χρόνο και ολοκλήρωσε την πρώτη 10άδα.

Εκτός αυτής είχαμε μερικά ονόματα έκπληξη, όπως αυτά των Τζακ Μίλερ και Φάμπιο Κουαρταραρό στις θέσεις 14 και 15. Ο πρωτοπόρος του FP1, Τακάκι Νακαγκάμι ήταν μόλις 17ος, ενώ ο Καλ Κράτσλοου ήταν ταχύτερος του Ντάνι Πεδρόσα. Απογοητευτική πρέπει να θεωρείται η 22η θέση για τον Βαλεντινό Ρόσι, ενώ μετά την άσχημη πτώση του στο FP1, o Μιγκέλ Ολιβέιρα δεν βγήκε στην πίστα να γράψει χρονομετρημένη προσπάθεια.

Με τους χρόνους να μην βελτιώνονται στο FP2, οι αναβάτες θα πιέσουν αρκετά στο FP3 το Σάββατο το πρωί. Σε περίπτωση όμως που η βροχή κάνει και πάλι την εμφάνισή της, τότε οι 10 ταχύτεροι του FP1 θα αγωνιστούν απευθείας στο Q2.

Το FP3 είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο το πρωί στις 10:55. Μην χάσετε τα LIVE του Gazzetta στις κατατακτήριες δοκιμές (15:00) και στον αγώνα (Κυριακή 14:45).

Αποτελέσματα FP2 GP Στυρίας

GP Στυρίας FP2

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!