Απεβίωσε ο Δρ. Γιόχαν Βαν Ζιλ της Toyota

Νίκος Γιαννούλας
Απεβίωσε ο Δρ. Γιόχαν Βαν Ζιλ της Toyota
Μόλις 63 ετών, ο πρώην πρόεδρος της Toyota Europe έχασε τη μάχη με τις επιπλοκές του κορονοϊού, την Παρασκευή 30 Ιουλίου στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Παρότι ο καθηγητής Γιόχαν Βαν Ζιλ είχε αποχωρήσει νωρίτερα το 2021 από τη θέση του Προέδρου και διευθνύοντος συμβούλου της Toyota Motor Europe, η ιαπωνική εταιρεία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το θάνατό του.


Ο Ζιλ φαίνεται ότι ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τους συναδέλφους του, καθώς η Toyota χαρακτηρίζει την απώλειά του "σοκ για όλους μας. Χάσαμε έναν πολύ αγαπημένο και θαυμαστό ηγέτη - και ένα καταπληκτικό άτομο - που θα θυμάται πάντα για το χιούμορ, την ηρεμία και την προσωπική του ενσυναίσθηση".


Ο δρ. Βαν Ζιλ ξεκίνησε την καριέρα του με την Toyota το 1993, όταν διορίστηκε Διευθυντής του Δικτύου Πωλήσεων & Αντιπροσώπων για την Toyota South Africa (TSA). Προήχθη στη θέση του Προέδρου και του COO της TSA το 2002, πριν γίνει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος το 2003. Τον Ιούνιο του 2009, ο Βαν Ζιλ διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Motor Corporation (TMC) και έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της Αφρικής τον Απρίλιο του 2013.

Το 2015, ανέλαβε το ρόλο του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Toyota Motor Europe (TME) και έγινε Ανώτερος Διευθύνων Σύμβουλος της TMC τον Απρίλιο του 2017. Ο δρ. Βαν Ζιλl αποσύρθηκε από την TME στα τέλη Μαρτίου, αλλά παρέμεινε ως Πρόεδρος του TSA κατά την επιστροφή του στη Νότια Αφρική.

Εκτός από όλες τις επιτυχίες του στον εταιρικό κόσμο, σύμφων με την ανακοίνωση της Toyota ο Ban Zil αφήνει ως παρακαταθήκη την ανθρωπιά του, την ικανότητά του να θυμάται το όνομα του κάθε ατόμου με τον οποίο ήρθε σε επαφή, το αυτοσαρκαστικό χιούμορ του, που έκανε τους πάντες να αισθάνονται άνετα μαζί του και τη σπάνια ευρυμάθειά του.

Πολύ αγαπητό στέλεχος αλλά κυρίως άνθρωπος


Ο Ματ Χάρισον, ο σημερινός Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Motor Europe, δήλωσε για τον Βαν Ζιλl:

"Η επιτυχημένη ηγεσία, το όραμα και οι ακούραστες προσπάθειες για την Toyota, για τους υπαλλήλους μας και για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας θα χαθούν. . Χάσαμε έναν εμπνευσμένο ηγέτη και έναν εκπληκτικό άνθρωπο. Για εμάς που είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε στενά με τον Γιόχαν, θα τον θυμόμαστε πάντα ως έναν σπουδαίο μέντορα, ο οποίος είχε μια ιστορία να μοιραστεί για οποιοδήποτε θέμα και πραγματικά ενδιαφερόταν για τους ανθρώπους. Καμία λέξη δεν μπορεί να εκφράσει πραγματικά τη θλίψη που νιώθουμε ή την ευγνωμοσύνη που είχαμε το προνόμιο να συνεργαστούμε μαζί του. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας συνοδεύουν τη γυναίκα του, στις κόρες του και στα εγγόνια του".

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!