Υπόστηριξη από Χάμιλτον στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Ουγγαρίας (pic)

Υπόστηριξη από Χάμιλτον στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Ουγγαρίας (pic)
Ο Λιούις Χάμιλτον σε δημόσια τοποθέτησή του πήρε θέση κατά του νόμου που θέλει να περάσει η Ουγγαρία για τον περιορισμό των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

O Λιούις Χάμιλτον με ανάρτησή του στο instagram απευθύνθηκε στους 23 εκατ. ακόλουθους του και τοποθετήθηκε εναντίον του νόμου που θέλει να περάσει η κυβέρνηση της Ουγγαρίας κατά των δικαιωμάτων της ΛΟΑΚΤΙ+ κοινώτητας. Η Ουγγρική Βουλή πέρασε νόμο τον περασμένο μήνα, απαγορεύοντας ομοφυλόφιλους να εμφανίζονται σε προγράμματα τηλεόρασης ή εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία προορίζονται σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, ανακοίνωσε δημοψήφισμα στο οποίο ο λαός θα ψηφίσει υπέρ ή κατά της λογοκρισίας της ΛΟΑΚΤΙ+ κοινότητας.

Ο Χάμιλτον έγραψε στο instagram: «Προς όλο τον κόσμο της όμορφης Ουγγαρίας. Στο πλαίσιο του GP Ουγγαρίας θα ήθελα να μοιραστώ την υποστήριξή μου στον κόσμο που έχει επηρεαστεί από το νόμο κατά της ΛΟΑΚΤΙ+ κοινότητας. Είναι απαράδεκτο, δειλό και αποπροσανατολιστικό από αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία να προτείνουν έναν τέτοιο νόμο. Όλοι αξίζουν την ελευθερία να είναι ο εαυτός τους, δίχως να έχει σημασία ποιον αγαπούν ή πώς αυτοπροσδιορίζονται. Παροτρύνω τον ουγγρικό λαό να ψηφίσει στο επερχόμενο δημοψήφισμα, ώστε να προστατέψουν τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, που χρειάζεται τη στήριξή μας περισσότερο από ποτέ. Δείξτε αγάπη στους γύρω σας, διότι η αγάπη πάντα κερδίζει. Στέλνω θετικές σκέψεις».

Ο Χάμιλτον συνεχίζει τον αγώνα του για κοινωνική ισότητα και ανάδειξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρόσφατα ανακοίνωσε το ίδρυμα «Mission 44», το οποίο επιθυμεί να στηρίξει νεαρά άτομα από πληθυσμιακές ομάδες με χαμηλή εκπροσώπηση και την ανάδειξή τους στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

H δράση στη Formula 1 συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο με το GP Ουγγαρίας. Μην χάσετε όλη τη δράση στο Gazzetta, συμπεριλαμβανομένου των LIVE στις κατατκτήριες το Σάββατο στις 15:45 και στον αγώνα την Κυριακή στις 15:40.

Hamilton Instagram

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!