Ο Βόλφ θα βοηθήσει τον Μπότας να μείνει στη F1 αν φύγει από τη Mercedes

Ο Βόλφ θα βοηθήσει τον Μπότας να μείνει στη F1 αν φύγει από τη Mercedes
Ο Τότο Βόλφ πιστεύει πως ο Βάλτερι Μπότας πρέπει να παραμείνει στη Formula 1, αν δεν διατηρηθεί από τη Mercedes το 2022.

Το μεγαλύτερο θέμα της φετινής «silly season» της Formula 1 (μετεγγραφική περίοδος) δεν είναι άλλο από το ποιος οδηγός θα πλαισιώσει τον Λιούις Χάμιλτον στη Mercedes το 2022. Οι δύο υποψήφιοι για τη θέση είναι ο τωρινός οδηγός της Mercedes, Βάλτερι Μπότας και ο οδηγός της Williams, Τζόρτζ Ράσελ.

Ο Φινλανδός βρίσκεται από το 2017 στους πρωταθλητές και οι επιδόσεις του τον έχουν φέρει σε δύσκολη θέση για το 2022. Από την άλλη, ο Βρετανός αποτελεί «προϊόν» της ακαδημίας της Mercedes και ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα στη Formula 1.

Οι Πρωταθλητές δεν έχει πάρει επίσημα την απόφασή τους για το 2022, όταν το σπορ αλλάζει ολοκληρωτικά εικόνα χάρη στους νέους τεχνικούς κανονισμούς.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βόλφ, πιστεύει πως έχει ευθύνη απέναντι στον Μπότας να του διασφαλίσει θέση στο σπορ αν δεν ανανεώσει με την ομάδα. «Αν φτάσουμε στο σημείο να φέρουμε έναν νέο οδηγό στην ομάδα, δεν είναι μόνο η σχέση μου αλλά και η υποχρέωσή μου προς εκείνον (τον Μπότας) να του εξασφαλίσω ένα λαμπρό μέλλον γιατί το αξίζει. Ο Μπότας είναι ο teammate του καλύτερου οδηγού στην ιστορία και δεν είναι εύκολο να διακριθεί. Αλλά είναι φανταστικός οδηγός».

O Μπότας μετακόμισε το 2017 στη Mercedes από τη Williams για να αντικαταστήσει τον Νίκο Ρόσμπεργκ ο οποίος κρέμασε το κράνος του αμέσως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2016.

Πιθανότερος προορισμός για τον Φινλανδό είναι η επιστροφή στη Williams σε μια ανταλλαγή οδηγών με τον Ράσελ. Επιπλέον το όνομά του έχει συνδεθεί με την Alfa Romeo για το 2022, η οποία δεν αποκλείεται να αλλάξει και τους δύο οδηγούς της την επόμενη χρονιά.

Ο Μπότας έπειτα από 9 αγώνες στο 2021 βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας με 108 βαθμούς.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!