Η Alfa Romeo θα επιλέξει η ίδια τους οδηγούς της

Η Alfa Romeo θα επιλέξει η ίδια τους οδηγούς της
Ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Φρέντ Βασέρ, αποκάλυψε πως η ομάδα του δεν θα επηρεαστεί από εξωγενείς παράγοντες στην επιλογή του lineup των οδηγών της για το 2022.

Η ομάδα της Sauber έχει υπογράψει εμπορική συμφωνία με την Alfa Romeo ώστε η ομάδα να αγωνίζεται με το όνομα της ιταλικής φίρμας. Έκτοτε, η μία εκ των δύο θέσεων την καλύπτει οδηγός από την ακαδημία της Ferrari.

O Σάρλ Λεκλέρ βρέθηκε στην ομάδα το 2018, ενώ από τη στιγμή που ο Μονεγάσκος μετακόμισε στη Ferrari, o Αντόνιο Τζοβινάτσι τον αντικατέστησε.

Λίγο πριν οι ομάδες μεταφερθούν στο Σίλβερστον για το GP Μ. Βρετανίας, ανακοινώθηκε η επέκταση της συνεργασίας ανάμεσα στη Sauber και την Alfa Romeo.

O επικεφαλής της Alfa Romeo, Φρέντ Βασέρ, αποκάλυψε πως δεν είναι υποχρεωμένοι στην ομάδα να πάρουν όποιον οδηγό υποδείξει η Ferrari. Μάλιστα, μιλώντας στο motorsport.com, αποκάλυψε το σκεπτικό του για την επόμενη χρονιά.

«Σίγουρα ο οδηγός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Μελλοντικά θα έχουμε ελεύθερη επιλογή οδηγού, αλλά η συνεργασία με τη Ferrari μας φέρνει σε θέση να συζητήσουμε για οδηγό της ακαδημίας τους. Έχουμε τον Αντόνιο ο οποίος βελτιώνεται πολύ. Όμως από τη στιγμή που θα έχουμε ελεύθερη επιλογή θα μιλήσουμε μαζί τους».

Ο Βασέρ έχει τεράστια εμπειρία με νεοφερμένους οδηγούς έχοντας ξοδέψει πολλά χρόνια στις μικρές κατηγορίες μονοθεσίων. Παράλληλα, η ομάδα αποτελεί μια τέλεια ευκαιρία για νεαρούς οδηγούς να πάρουν την πρώτη τους γεύση Formula 1.

Αρκετοί υποψήφιοι οδηγοί έχουν συνδεθεί με την Alfa Romeo. Ο Κίμι Ράικονεν ενδέχεται να σταματήσει στο τέλος της σεζόν, πράγμα το οποίο αφήνει ήδη μια θέση κενή. Ο αναπληρωματικός οδηγός της ομάδας Κάλουμ Άιλοτ, ο οδηγός ακαδημίας της Ferrari, Ρόμπερτ Σβάρτζμαν και ο οδηγός της Haas Μικ Σουμάχερ αποτελούν στόχοι.

Στην ακαδημία της Sauber συγκαταλέγεται επίσης ο οδηγός της Formula 2 Τεό Πουρσέρ. Ο 17-χρονος Γάλλος είναι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο και θα απασχολήσει πολύ σύντομα τον κόσμο της Formula 1.

Μην χάσετε όλη τη δράση του GP Μ. Βρετανίας στο Gazzetta με τα LIVE του αγώνα Sprint το Σάββατο και του μεγάλου αγώνα της Κυριακής.

Πρόγραμμα Gazzetta LIVE

Σάββατο 17 Ιουλίου 18:15 Αγώνας Sprint

Κυριακή 18 Ιουλίου 16:45 Αγώνας

Image credit: Alfa Romeo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!