O Μπότας στο στόχαστρο της Alfa Romeo

O Μπότας στο στόχαστρο της Alfa Romeo
Ο Βρετανικός Τύπος γράφει ότι στην Alfa Romeo θέλουν τον Βάλτερι Μπότας για αντικαταστάτη του Κίμι Ράικονεν

Μετά την ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας ανάμεσα στη Mercedes και τον Λιούις Χάμιλτον, η δεύτερη θέση στη γερμανική ομάδα παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστη. Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι ο Τζορτζ Ράσελ θα ανέβει επιτέλους στη «μεγάλη» ομάδα και θα είναι από του χρόνου ο παρτενέρ του Χάμιλτον, αλλά αυτό αφήνει ερωτηματικό για το μέλλον του Βάλτερι Μπότας.

Η αναμενόμενη εξέλιξη, σε περίπτωση που ο Ράσελ πάει τελικά στη Mercedes, είναι ο Μπότας να επιστρέψει στη Williams με την οποία έτρεχε παλιότερα. Φαίνεται όμως ότι ενδιαφέρον για τον Φινλανδό δείχνει και άλλη ομάδα της F1. Σύμφωνα με όσα γράφει το motorsport.com, στην Alfa Romeo έχουν κάνει κρούση στον Μπότας για τη διαθεσιμότητα την επόμενη σεζόν.

Βέβαια, ούτε στην Alfa Romeo έχουν ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τους οδηγούς τους για του χρόνου. Κατά πάσα πιθανότητα, όμως, ο Κίμι Ράικονεν δεν θα συνεχίσει να τρέχει για την ομάδα το 2022 και ίσως η αντικατάσταση ενός Φινλανδού με έναν άλλο να είναι μέσα στα σχέδια της ομάδας.

Ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Φρεντ Βασέρ, πάντως, έχει δηλώσει ότι η ομάδα του θα περιμένει να κάνουν τις κινήσεις τους οι «μεγάλοι» προτού αποφασίσει για τους δικούς της οδηγούς: «Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η αγορά. Όπως συνήθως, το σύστημα θα αρχίσει να γεμίζει θέσεις από την κορυφή. Αυτό σημαίνει ότι η Mercedes θα πάρει τις αποφάσεις της και μετά η Red Bull. Είναι κάτι σαν ντόμινο. Σε κάποιο στάδιο θα υπάρχουν και για εμάς κάποιες ευκαιρίες και τότε θα πάρουμε τις αποφάσεις μας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!