O CEO της Ferrari Τζον Έλκαν θα δώσει την εκκίνηση στο Λε Μαν

O CEO της Ferrari Τζον Έλκαν θα δώσει την εκκίνηση στο Λε Μαν
O φετινός αγώνας στο Λε Μαν θα δει τον πρόεδρο της Ferrari, Τζον Έλκαν, να κυματίζει την τρικολόρ σημαία στη διαδικασία εκκίνησης.

Ο πρόεδρος και CEO της Ferrari, Τζον Έλκαν θα σημάνει την εκκίνηση στις φετινές 24 Ώρες του Λε Μαν, όπως ανακοινώθηκε από την ACO. O αγώνας για δεύτερη συνεχόμενη μετατέθηκε χρονικά και θα διεξαχθεί στις 21 Αυγούστου.

Ο 89ος αγώνας στην ιστορία θα έχει έναν ιδιαίτερο καλεσμένο, ο οποίος θα κυματίσει την «τρικολόρ» σημαία και θα δώσει την εκκίνηση για τον τέταρτο αγώνα του WEC στο 2022. H διαδικασία έχει τιμητικό χαρακτήρα με τον Έλκαν να αποδέχεται την πρόκληση της διοργάνωσης. Τελευταίος πρόεδρος της Ferrari που έδωσε το σήμα εκκίνησης στις 24 Ώρες του Λε Μαν ήταν ο Λούκα ντι Μοντεζέμολο το 2009.

Ο Έλκαν στην ανακοίνωση της Ferrari ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος με την προσφορά. «Είναι ένα τεράστιο προνόμιο να δίνεις την εκκίνηση στον πιο εμβληματικό αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και με συγκινεί ιδιαίτερα. Το Λε Μαν είναι κάτι παραπάνω από έναν αγώνα αντοχής. Είναι ένας χώρος όπου έχουν υπάρξει οι μεγαλύτερες μονομαχίες στην ιστορία των αγώνων και κάθε χρόνο γράφονται νέες ιστορίες και δημιουργούνται νέοι θρύλοι. Το όνομα της Ferrari συνδέεται με το Λε Μαν, αρχής γενομένης από το 1949. Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την εξαιρετική δουλειά και το τρομερό προνόμιο που μου προσέφεραν να σημάνω την εκκίνηση του αγώνα».

H Ferrari και το Le Mans

Η Ferrari νωρίτερα μέσα στο 2021 ανακοίνωσε την επιστροφή της στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων αντοχής με το δικό της Le Mans Hypercar. Το ιταλικό εργοστάσιο έχει κερδίσει 9 αγώνες στη θρυλική πίστα, με την τελευταία νίκη να είναι πίσω στο 1965. Το 2023 θα προσπαθήσει να μετατρέψει τις νίκες της σε διψήφιο αριθμό.

Η κατηγορία Le Mans Hypercar έκανε φέτος το ντεμπούτο της με τις Toyota και Scuderia Cameron Glickenhaus να παρουσιάζουν τα δικά τους αγωνιστικά. Την Τρίτη 6 Ιουλίου, η Peugeot αποκάλυψε το δικό της Hypercar με το οποίο θα αγωνιστεί το 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!