H Yamaha έκανε κρούση στον Ολιβέιρα της ΚΤΜ για το 2022

H Yamaha έκανε κρούση στον Ολιβέιρα της ΚΤΜ για το 2022
Η εργοστασιακή Yamaha ψάχνει τον αντικαταστάτη του Βινιάλες και χτύπησε την πόρτα του Ολιβέιρα, ο οποίος όμως αρνήθηκε.

Η είδηση του διαζυγίου ανάμεσα σε Monster Yamaha και Μάβερικ Βινιάλες στο τέλος της φετινής σεζόν, ένα χρόνο νωρίτερα από τη λήξη του συμβολαίου τους, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία πριν από λίγες μέρες. Ταυτόχρονα, όμως, έθεσε σε κίνηση το μηχανισμό της αναζήτησης του αντικαταστάτη του Ισπανού αναβάτη.

Μια θέση στην εργοστασιακή Yamaha είναι προφανώς περιζήτητη, αλλά όλοι οι κορυφαίοι αναβάτες είναι δεσμευμένοι με συμβόλαιο στις ομάδες τους μέχρι το τέλος του 2022. Έτσι, η Yamaha κάνει διάφορες κρούσεις, με σκοπό να διερευνήσει τις πιθανότητες κάποιος από τους στόχους της να είναι πρόθυμος να σπάσει το συμβόλαιό του και να μεταγραφεί σε αυτήν.

Η πόρτα του Ολιβέιρα ήταν κλειστή

Αυτό έγινε με τον Μιγκέλ Ολιβέιρα της ΚΤΜ, ο οποίος αποκάλυψε ότι η Yamaha επικοινώνησε μαζί του και τον ρώτησε αν ενδιαφέρεται να πάρει τη θέση του Βινιάλες του χρόνου. Ο Ολιβέιρα όμως απάντησε ότι θα σεβαστεί το συμβόλαιο που έχει με την ΚΤΜ και απέρριψε την πρόταση – κάτι αναμενόμενο καθώς η σχέση ανάμεσα στον Πορτογάλο και την ομάδα του είναι πάρα πολύ καλή και δεν έχει κανένα λόγο να φύγει.

Ο Ολιβέιρα μίλησε στην πορτογαλική ιστοσελίδα «Motorcycle Sports» και εκεί έκανε την αποκάλυψη για την πρόταση της Yamaha: «Βλέπουμε αυτόν τον καιρό ότι πολλά συμβόλαια σπάνε, όταν ένα από τα δύο μέρη δεν θέλει να συνεχίσει. Αυτές τις ημέρες ένα υπογεγραμμένο συμβόλαιο δεν αξίζει και πάρα πολλά. Εγώ έχω δηλώσει τη δέσμευσή μου στην ομάδα από πέρυσι για τα επόμενα δύο χρόνια και δεν θα πάρω πίσω το λόγο μου. Φυσιολογικά, σε μια τέτοια κατάσταση, όπως αυτή με τον Βινιάλες, υπάρχει κάποια νευρικότητα στις συζητήσεις για το μέλλον, και με προσέγγισαν κι εμένα. Αλλά τους απάντησα ότι με ενδιαφέρει μόνο η ομάδα μου. Είναι μια σπουδαία ομάδα και πιστεύω ότι μπορώ να γίνω πρωταθλητής με αυτούς».

Ο Μορμπιντέλι δεν είναι η μοναδική επιλογή

Η είδηση ότι η Yamaha προσέγγισε τον Ολιβέιρα δείχνει ότι ο Φράνκι Μορμπιντέλι, που όλοι θεωρούσαμε ως σχεδόν σίγουρο αντικαταστάτη του Βινιάλες, ίσως δεν είναι η μοναδική επιλογή στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας. Ο Μορμπιντέλι, παρεμπιπτόντως έχει συμβόλαιο με την SRT Petronas, την ομάδα με την οποία τρέχει φέτος, και όχι απευθείας με το εργοστάσιο της Yamaha, και αυτό ίσως παίζει επίσης το ρόλο του.

Βρισκόμαστε μέσα στο καλοκαιρινό διάλειμμα του MotoGP και όλοι αυτόν τον καιρό κάνουν τις διακοπές τους. Το θέμα με τον αντικαταστάτη του Βινιάλες αναμένεται να αναθερμανθεί τον επόμενο μήνα, όταν όλοι θα επιστρέψουν στα εργοστάσια και στις πίστες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!