Η ΔΕΗ blue φέρνει τη νέα εποχή στην ηλεκτροκίνηση (vids)

Η ΔΕΗ blue φέρνει τη νέα εποχή στην ηλεκτροκίνηση (vids)
Με μια νέα εταιρεία, τη ΔΕΗ blue, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού αποκτά το όχημα για να ηγηθεί στο μέλλον της κινητικότητας, που είναι ηλεκτρικό.

Η ΔΕΗ έχει θέσει ως στόχο να μετασχηματιστεί σε μια σύγχρονη και ευέλικτη εταιρεία παροχής ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό, εισέρχεται δυναμικά και στη νέα αποχή της ηλεκτροκίνησης, με όπλο της την τεράστια τεχνογνωσία που διαθέτει.

Ορόσημο αυτής της νέας πορείας αποτελεί η Πέμπτη 1 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, παρουσίασε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo την επίσημη έναρξη της ΔΕΗ blue.

Στάσσης
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, κατά την παρουσίαση της ΔΕΗ blue στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021. 

H ΔΕΗ blue είναι μια νέα εταιρεία του ομίλου της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, η οποία πλέον αναλαμβάνει όλη την ευθύνη της δημιουργίας, της διαχείρισης και της επέκτασης ενός σύγχρονου δικτύου δημόσιων φορτιστών για ηλεκτρικά οχήματα.

Πολύ δε περισσότερο, η ΔΕΗ blue θα επενδύσει σε ένα μέλλον κινητικότητας, όπου πλέον τα οχήματα και οι κάτοχοί τους δεν θα είναι απλώς παθητικοί χρήστες του δικτύου, αλλά θα συμμετέχουν σε αυτό ως παραγωγοί και διαχειριστές.

Από την παθητική στην ενεργητική φόρτιση

Η παραπάνω εξέλιξη είναι ίσως και η πιο σημαντική στον τομέα της παραγωγής, διανομής και διαχείρισης ενέργειας στο μέλλον, καθώς με την αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων στα αμέσως επόμενα χρόνια, θα δημιουργηθεί μια τεράστια «αποθήκη ενέργειας» στις μπαταρίες τους.

Ήδη, εξελίσσονται δίκτυα διανομής ενέργειας VtG (Vehicle to Grid), τα οποία θα μπορούν να υποστηρίζουν όχι μόνο τη μονομερή φόρτιση των οχημάτων από το δίκτυο, αλλά και τη δυνατότητα παροχής ενέργειας από τα οχήματα στο δίκτυο, όταν αυτό είναι εφικτό και απαραίτητο.

Ειδικές εφαρμογές, θα δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη ή κάτοχο του οχήματος, να αποφασίζει πότε θέλει το όχημά του να λαμβάνει και πότε να παρέχει ενέργεια, με βάση το μέγιστο όφελος στην τιμή κατανάλωσης και διάθεσης της ενέργειας.

Όλα τα παραπάνω, που σήμερα ακούγονται κάπως σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, παρουσιάστηκαν με γλαφυρό και αναλυτικό τρόπο από τον κ. Αλέξανδρο Πατεράκη, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της ΔΕΗ, αλλά και από τον κ. Κυριάκο Κοφινά Γενικό Διευθυντή Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ.

Το δίκτυο της ΔΕΗ blue

Δωρεάν και πολύ απλά, με την επίσης δωρεάν λήψη της εφαρμογής DEIapp, όλοι κάτοχοι ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορούν, έως τέλος του καλοκαιριού του 2021, να φορτίζουν στο νέο δίκτυο της ΔΕΗ blue.

Σήμερα, αυτό περιλαμβάνει 300 δημόσια σημεία φορτιστών, ενώ ο στόχος για τα επόμενα χρόνια είναι ο υπέρ διπλασιασμός της εγκατεστημένης βάσης στους 1.000 δημόσιους φορτιστές. Η πρόβλεψη για την ελληνική αγορά είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες φορτιστές μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, με τους 10.000 από αυτούς να είναι της ΔΕΗ blue, όπως ανάφερε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασης της νέας εταιρείας ο κ. Κυριάκος Κοφινάς Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!