MotoGP Ολλανδίας QP: Στην κορυφή με απόλυτο ρεκόρ ο Βινιάλες

MotoGP Ολλανδίας QP: Στην κορυφή με απόλυτο ρεκόρ ο Βινιάλες
Εμφατική εμφάνιση των δύο Yamaha. Καθάρισαν τις κατατακτήριες με δύο διαδοχικά απόλυτα ρεκόρ πίστας. Ο Μάβερικ Βινιάλες τελικά πρώτος με τον Φάμπιο Κουαρταραρό στη 2η θέση και τον Πέκο Μπανάια 3ο.

Η διαδικασία του Q1 ξεκίνησε με τον Μαρκ Μάρκεζ να είναι καλά και να προσπαθεί περάσει στο Q2 παρά την τρομερή πτώση του στο FP2. Είχαμε τον Ζαρκό στο Q1 για πρώτη φορά το 2021 και αντίστοιχα, τον Βαλεντίνο που πέρασε στο Q2!

Οι Μπανάια και Λεκουόνα αρχικά μπήκαν επικεφαλής με τον Ζαρκό να δυσανασχετεί που τον ακολουθούσαν μερικοί οδηγοί. Έτσι έμεινε πίσω αφήνοντας τους υπόλοιπους να προσπαθούν. Ο Μάρκεζ προσπάθησε περισσότερο από το κανονικό και έτσι έπεσε χάνοντας κάθε ελπίδα να περάσει στο Q2. Στη συνέχεια ο Ζαρκό έμεινε πιο πίσω, βρήκε την κατάλληλη στιγμή και πέρασε τη γραμμή πριν ολοκληρωθεί ο χρόνος και με καθαρό δρόμο κατάφερε εύκολα να πάρει την πρώτη θέση και το εισητήριο για το Q2 μαζί με τον Χόρχε Μάρτιν που πήρε τη θέση στον νήμα από τον Λεκουόνα.

Αποτελέσματα Q1

Q1

Η διαδικασία του Q2 ξεκίνησε με τον Φάμπιο Κουαρταραρό να κάνει αμέσως στο 1.32.336, έναν εξαιρετικό χρόνο. Εκπληκτικά καλός γύρος από τον El Diablo. Αξιοσημείωτο γεγονός ήταν οι xωρίς μάσκες θεατές στο Άσσεν...

Στη συνέχεια ο Φάμπιο Κουαρταραρό κάνει 1.31.922 που είναι απόλυτο ρεκόρ πίστας. Ο Ρόσι είναι μόλις 12ος κρίμα για τον Γιατρό. Όμως ο Μάβερικ Βινιάλες έχει απάντηση στον τιμ μέιτ του, που περνά 1ος με νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας από τον TopGun. Έπεσε ο Ρινς στον τελευταίο γύρο.

Τέλος! Βινιάλες, Κουαρταραρό, Μπανάια οι 3 πρώτοι! Και ο Φάμπιο προσπαθεί να απαντήσει με τον χρόνο να έχει τελειώσει όμως και κάνει και ένα λάθος και χάνει την ελπίδα για την 1η θέση.

Εξαιρετική διαδικασία Κατατακτήριων δοκιμών, με 2 φορές να σπάει το απόλυτο ρεκόρ της πίστας με τους δύο αναβάτες της Yamaha. Απόλυτο ρεκόρ πίστας ο Μάβερικ Βινιάλες!

Αποτελέσματα Q2

q2



Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!