Ο Βινιάλες βλέπει έλλειψη σεβασμού στη Yamaha

Κώστας Παστρίμας
Ο Βινιάλες βλέπει έλλειψη σεβασμού στη Yamaha
Ο Μάβερικ Βινιάλες πιστεύει ότι η Yamaha δεν κάνει αρκετά για να λύσει τα προβλήματά του

Έναν από τους χειρότερους, αν όχι το χειρότερο, αγώνα της καριέρας του έκανε ο Μάβερικ Βινιάλες στη Γερμανία. Ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha ήταν εντελώς εκτός ρυθμού τόσο στις κατατακτήριες δοκιμές όσο και στον αγώνα, που τερμάτισε στην ντροπιαστική 19η και τελευταία θέση. Η εικόνα αυτή δείχνει ακόμα χειρότερη, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι ο άλλος αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας, ο Φάμπιο Κουαρταραρό, τερμάτισε στο βάθρο, αφού πρώτα είχε πάρει τη 2η θέση στην εκκίνηση.

Ο Βινιάλες έριξε την ευθύνη για αυτήν του την απόδοση στη Yamaha, λέγοντας ότι έχει τα ίδια προβλήματα εδώ και καιρό και η ομάδα δεν κάνει αρκετά για να τα λύσει. «Έχω συνεχώς το ίδιο πρόβλημα, και αυτό είναι ότι ο πίσω τροχός γλιστράει πολύ. Το λέω από τον αγώνα του Πορτιμάο και δεν έχει υπάρξει λύση. Ναι, είναι αλήθεια ότι το δουλεύουμε, αλλά έχουν περάσει έξι αγώνες και ακόμα δεν έχουμε βρει λύση, Προσπαθώ να μένω ήρεμος, να δουλέψω, να κάνω τα πάντα. Αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο».

«Να βγει έξω να μαζέψει δεδομένα και να δουλέψει», λέει ο Βινιάλες ότι είναι η απάντηση της Yamaha. «Και τι να κάνω εγώ; Να βγω 25ος; Δεν είμαι εδώ ούτε για να βγαίνω 25ος ούτε για να μαζεύω δεδομένα ούτε για να κάνω τον οδηγό δοκιμών. Στο τέλος έρχεται μια στιγμή που ως αναβάτης λες ότι αυτό δείχνει έλλειψη σεβασμού».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!