H Τουρκία επιστρέφει στο πρόγραμμα της F1 στη θέση της Σιγκαπούρης

H Τουρκία επιστρέφει στο πρόγραμμα της F1 στη θέση της Σιγκαπούρης
Το GP Τουρκίας επιστρέφει για δεύτερη φορά στο καλεντάρι της F1, αντικαθιστώντας το GP Σιγκαπούρης.

Το GP Τουρκίας κάνει για δεύτερη φορά την εμφάνισή το στο φετινό πρόγραμμα της Formula 1 το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να αντικαταστήσει το ματαιωμένο GP Καναδά στις αρχές Ιουνίου, όμως οι περιορισμοί μετακίνησης λόγω της πανδημίας της Covid-19 έβαλαν φρένο στα αρχικά πλάνα.

Όμως κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, έγινε γνωστό πως το GP Σιγκαπούρης δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε το 2021 αφήνοντας ένα κενό στο καλεντάρι. Ως αποτέλεσμα η F1 επανέφερε τον αγώνα της Τουρκίας, που θα διεξαχθεί στο Ίνσταμπουλ Πάρκ στις 1-3 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα επέστρεψε στους 23 αγώνες, κάτι που αποτελεί μεγάλο στόχο για τη φετινή σεζόν. Όμως προς ώρας η Τουρκία παραμένει στη «κόκκινη λίστα» του Ηνωμένου Βασιλείου και απαιτεί υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών. Αυτό αποτελεί ένα τεράστιο πονοκέφαλο για τις ομάδες, με τη πλειοψηφία να έχει το εργοστάσιο στη Μεγάλη Βρετανία.

Το GP Τουρκίας θα αποτελέσει το δεύτερο αγώνα από ένα ακόμα «triple header» στο φετινό Πρωτάθλημα, με τη Ρωσία να διεξάγεται μία εβδομάδα νωρίτερα και Ιαπωνία να ακολουθεί δίχως διακοπή.

Ερωτηματικό παραμένει η διεξαγωγή του GP Ιαπωνίας, με το MotoGP να ακυρώνει τον αγώνα στη χώρα. Όμως από τη Formula 1 επικρατεί αισιοδοξία πως οι αγώνες στην Τουρκία αλλά και στην Ιαπωνία θα διεξαχθούν κανονικά. Όμως δεν είναι τα μοναδικά event που κινδυνεύουν, καθώς αμφίβολη παραμένει η Αυστραλία και η Βραζιλία προς το τέλος του πρωταθλήματος.

Το GP Τουρκίας επέστρεψε στο καλεντάρι της Formula 1 το 2020 μετά από μια απουσία 9 ετών. Ο αγώνας αποτέλεσε έναν από τους πιο ιστορικούς για το σπορ, καθώς ο Λιούις Χάμιλτον εξασφάλισε το 7ο πρωτάθλημα της καριέρας του με μία επιβλητική εμφάνιση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!